Убице сарајевских полицајаца истопиле оружје и ауто које су користили током злочина?

avaz.ba
Убице сарајевских полицајаца истопиле оружје и ауто које су користили током злочина?

Сарајево - Истражиоци који раде на случају убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, које се догодило у сарајевском насељу Алипашино Поље 26. октобра прошле године, још немају кључни траг помоћу којег би се коначно расвијетлила ова брутална ликвидација.

Тако пише Дневни Аваз" и додаје да све наде да би коначно могао бити пронађен црни сеат леон, који су убице користиле током ликвидације полицајаца, полако падају у воду.

Тренутно се истрага врти око осумњичених за учешће у аутомафији са Пала - Срећка Трифковића, Милоша Обрадова, Недељка Лиздека и Стефана Самарџије, али Тужилаштво за сада нема конкретне и чврсте доказе да су они починили ово кривично дјело.

Ова четворка притворена је већ пола године, али нема, како незванично јавља поменути лист, нових изјава свједока који би до краја потврдили њихову умијешаност у ова убиства, осим што су били кобне ноћи на подручју општине Нови Град.

Једини исказ на који се Тужилаштво мјесецима ослања, додаје "Аваз", јесте онај супружника из Груда, Боже и Тање Вукоје. Али, није познато је ли он поткријепљен материјалним доказима и јесу ли вјештачени мобилни телефони утврдили да је Трифковић у ноћи убиства заиста звао Божу Вукоју и рекао да су "бахати клиници направили белај у Сарајеву".

Да би полиција могла повезати мозаик, потребно је пронаћи возило које су убице користиле, али и пушку из које је пуцано. Али, након седам мјесеци, још нема ни трага аутомобилу и аутомату из којег је испуцано више од 20 метака, а пронађена свега једна чахура.

Истражиоци, према наводима сарајевског листа, сумњају да су убице наводно платиле да се ово возило заједно с пушком изреже на дијелове и растопи како би сакриле сваки траг злочина. У прилог томе говори да су до сада провјерене све локације у Сарајеву и на ширем подручју Зенице и Тузле, језера и ријеке, како би се утврдило да возило није запаљено или гурнуто у воду. Али, ова  истрага није дала жељене резултате.

"Као да је возило пропало у земљу. Нема га нигдје", тврди неименовани извор "Аваза".

Други проблем полицији представља и завјет шутње који мјесецима влада међу локалним аутомафијашима. Лист тврди да на овом подручју постоје чак четири клана која се баве крађом аутомобила, али да ниједан од њихових чланова наводно није спреман на сарадњу с тужилаштвом.

"Нико не жели проговорити, јер их је страх да ће нестати с лица земље. Истрага је показала да су ти људи који би нешто и могли знати испрепадани", додаје поменути извор.

Сумњу на цијели случај баца то гдје је и како из фокуса истраге нестао рекстон с полицијским блинкерима, који је кобне ноћи уочен на Алипашином Пољу.

Иако су многи очевици посвједочили полицији да су ово возило видјели, за сада се оно не спомиње у приједлозима за продужење притвора нити се уопште зна ко га је возио.

(Аваз.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана