Ubice Šijana pobjegle autom ukradenim u Sarajevu

Nebojša Tomašević
Ubice Šijana pobjegle autom ukradenim u Sarajevu

Banjaluka - Automobil za koji se sumnja da ga je koristio ubica Damira Ostojića zvanog Šijan (42) iz Banjaluke ukraden je u Sarajevu, kazao direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

On je istakao da se ovaj slučaj može povezati sa obračunom kriminalnih grupa u regiji i da to istražuju.

Sa tužilaštvom sprovodimo intenzivnu istragu. Automobil za koji se sumnja da su ga koristile ubice je pronađen i u njemu je bila automatska puška, koja je izgorjela. Vozilo je ukradeno prije mjesec i po - kazao je Ćulum na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Napomenuo je da se na području RS posljednjih godina desilo nekoliko ubistava, koja se mogu okarakterisati kao “mafijaška”, ali se ne može reći da je “Srpska poligon za obračun takvih kriminalnih grupa”.

- Neka dešavanja i obračuni u regionu svakako prenose se i na RS. Neka od kriminalnih lica iz tih slučajeva traže utočište kod nas. Imamo određene informacije da se dio bezbjednosno interesantnih lica nalazi na prostoru RS. Radimo na tome - kazao je Ćulum.

Prema nezvaničnim informacijama automobil, za koji se sumnja da ga je koristio ubica Ostojića, pronađen je zapaljen u Piskavici kod Banjaluke. Vozilo je izgorjelo do neprepoznatljivosti, kao i automatska puška koja je bila u njemu. Izvor blizak istrazi je kazao da će pred vještacima biti težak zadatak pri pronalaženju tragova ubica na oružju i vozilu.

Ostojić je usmrćen 5. septembra nedaleko od svoje kuće, kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici u Banjaluci. Tom prilikom teško je ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40). Ubica je pripremio sačekušu i iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući u ulici Duška Trifunovića. Nakon toga je pobjegao kroz šiblje i drveće prema ulici Bolanog Dojčina, gdje ga je vjerovatno čekao saučesnik. Ostojić je usmrćen na licu mjesta, a njegova supruga Sandra je zadobila više prostrelnih rana. Tokom istrage o ovom slučaju policija je ispitala više od 100 osoba, među kojima ima i onih s “podebljim policijskim dosijeom”. Ubijeni Ostojić poznat je policiji po krivičnim djelima.

Sandra Jošić

Sandra Jošić, koja je ranjena kada je ubijen njen suprug Damir Ostojić, još se nalazi na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Iz ove ustanove, navodeći njene inicijale, saopšteno je da je ona trenutno svjesna i hemodinamski stabilna. Ona je u oružanom napadu u kojoj je ubijen njen suprug zadobila prostrelne rane ruku i nogu, grudi, a povrijeđeno joj je i lice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana