Убица Шијанов џип покосио са 15 метака и нестао у шибљу

Небојша Томашевић
Убица Шијанов џип покосио са 15 метака и нестао у шибљу

Бањалука - Убица је на џип Дамира Остојића, званог Шијан (42), из Бањалуке, који је усмрћен у сриједу увече, испалио најмање 15 хитаца, а први резултати истраге говоре да је злочин помно планиран данима.

Томе у прилог иде и чињеница да је на Остојића пуцано када је “ренџ ровером” успорио да скрене према кући у сриједу око 23.30 часова у Козарској улици. Убица је припремио сачекушу и из аутоматске пушке испалио рафал ка његовом ауту.

У пуцњави је рањена и Остојићева супруга Сандра Јошић (40), која је задобила више прострелних рана. Она је превезена у Универзитетски клинички центар РС, гдје је задржана на лијечењу.

- Пацијенткиња С. Ј. задобила је прострелне ране горњих и доњих екстремитета, грудног коша и лица. Тренутно је свјесна и стабилна. Све даље прогнозе су неизвјесне - казали су јуче из УКЦ-у РС.

Извор близак истрази је казао да се претпоставља да је убица из Козарске побјегао према улици Боланог Дојчина кроз дрвеће и шибље.

- Према положају пронађених чахура, изгледа да га је сачекао код дрвета у близини скретања у улицу Душка Трифуновића, гдје и живи. Чим је Остојић скренуо лијево, он је на њега испалио рафал и пуцајући побјегао десно према густом дрвећу и улици Боланог Дојчина. Горе га је вјероватно сачекао саучесник с којим је и побјегао. У том шумовитом дијелу пронађени су и трагови који указују на то да је туда неко недавно ходао - казао је извор “Гласа Српске”.

Сумње да је злочин припреман подгријава и чињеница да се само два дана прије убиства напрасно покварила расвјета код његове куће. Он је, како сазнајемо, недавно звао мајсторе из једне фирме да виде шта је са расвјетом.

- Све указује на то да је убица знао када Остојић долази кући и гдје живи, па му је припремио сачекушу. Претпоставља се да је у свему имао помагаче који су пратили жртву и искључили расвјету како би припремили терен, а можда је квар расвјете само случајност. Све се испитује - казао је овај извор.

Према незваничним информацијама, одмах након убиства и током јучерашњег дана привођено је више особа из криминалног миљеа како би био провјерен њихов алиби. Нико до закључења овог броја “Гласа” није ухапшен. Истрагу овог злочина води Републичко јавно тужилаштво, а како сазнајемо, на лицу мјеста пронађено је 15 чаура које ће бити послате на вјештачење. Мјештани Кочићевог вијенца, гдје се злочин десио, кажу да су око поноћи чули рафалну паљбу.

- Изашао сам на балкон и у први моменат нисам ништа видио, али се убрзо појавило више полицијских возила под ротацијама. Увиђај је трајао цијелу ноћ, а тијело несрећног из возила је извучено тек пред зору. Не знам детаље, али овај злочин има потпис мафије - казао је један мјештанин Козарске улице, не желећи да се представи.

Током опсежне истраге, која је трајала и јуче цијели дан, ова улица је била под опсадом бројних полицијских патрола. Полицајци су  “чешљали” сваки њен центиметар.  Заустављали су и легитимисали пролазнике, а већи број полицајаца ишао је до врата до врата околних кућа и станова испитујући да нису видјели нешто сумњиво. На мјесту злочина били су и високи функционери МУП-а РС, као и и републички тужилац за организовани криминал Миодраг Бајић, те инспектори Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС.

Козарска улица била је блокирана неколико часова од раскрснице према Зеленом мосту до излаза из града ка Јајцу.

Познат

Убијени Дамир Остојић познат је полицији по кривичним дјелима. У Остојићевом полицијском досијеу, између осталог, забиљежено је и шест крађа које је починио прије 2000. године. Осим тога, током 2011. осуђен је на шест мјесеци затвора и новчану казну од 2.000 марака због покушаја убиства на мах. Тада је пуцао на Јеленка Сјеницу, кога је ранио. Те године је довођен у везу са дрогом, а годину касније је привођен и због изазивања опште опасности.  Остојић је био и власник једног кафића, а прича се да је држао и више апарата за игре на срећу. Његова супруга Сандра власница је салона за љепоту. Овај пар је у Бањалуци познат и по “животу на високој нози”, а увијек су возили скупе аутомобиле. Иза Остојића је остало троје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана