U teškom stanju djevojka povrijeđena u udesu kod Laktaša

Srna
U teškom stanju djevojka povrijeđena u udesu kod Laktaša

Banjaluka - Djevojka čiji su inicijali J.N. /17/, koja je nakon saobraćajne nesreće kod Laktaša rano jutros primljena u banjalučki Univerzitetski klinički centar u teškom opštem stanju, priključena je na aparate za disanje i sve dalje prognoze su preuranjene.

Dežurni ljekar u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Edita Grbavac kaže da je pacijentkinja dovezena u Urgentni centar UKC-a u 3.10 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši i da je, nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Istim vozilom dovezen je i pacijent čiji su inicijali K.S. /22/ koji je, nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju UKC-a, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Dežurni ljekar u ovoj službi Zoran Dakić rekao je da je pacijent zadobio povrede glave i grudnog koša, da je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno i da ostaje na daljem liječenju i praćenu u UKC-u.

U Urgentni centar UKC-a jutros u 3.47 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši dovezen je i pacijent čiji su inicijali V.S. /22/.

Prema riječima načelnika Urgentnog centra Dragana Rakanovića, pacijent je nakon prijema i dijagnostičke obrade, uz propisanu terapiju, otpušten na kućno liječenje.

On je naveo da je u UKC u 3.10 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši dovezena bez znakova života pacijentkinja čiji su inicijali A.K. /17/.

Kako je Srni ranije rečeno u Policijskoj upravi Banjaluka, tri lica su poginula, a tri povrijeđena u dvije saobraćajne nesreće koje su se rano jutros dogodile na području opštine Laktaši.

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu Srni je rečeno da su u saobraćajnoj nesreći u mjestu Mahovljani, kada je automobil "golf pet" skliznuo sa kolovoza, poginuli Bojan Vuković /22/ iz Aleksandrovca i maloljetno lice čiji su inicijali A.K.

U mjestu Jakupovci, kada je "pežo 206" skliznuo sa kolovoza, poginuo je Marko Stojanović Ivekić /23/.

U Okružnom tužilaštvu rekli su i da su u ovim saobraćajnim nesrećama povrijeđena tri lica, od kojih jedno teže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana