У тешком стању дјевојка повријеђена у удесу код Лакташа

Срна
У тешком стању дјевојка повријеђена у удесу код Лакташа

Бањалука - Дјевојка чији су иницијали Ј.Н. /17/, која је након саобраћајне несреће код Лакташа рано јутрос примљена у бањалучки Универзитетски клинички центар у тешком општем стању, прикључена је на апарате за дисање и све даље прогнозе су преурањене.

Дежурни љекар у Клиници за анестезију и интензивно лијечење Едита Грбавац каже да је пацијенткиња довезена у Ургентни центар УКЦ-а у 3.10 часова санитетским возилом Службе хитне помоћи Дома здравља Лакташи и да је, након дијагностичке обраде, хоспитализована у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

Истим возилом довезен је и пацијент чији су иницијали К.С. /22/ који је, након дијагностичке обраде, хоспитализован у Служби за торакалну хирургију УКЦ-а, саопштено је из ове здравствене установе.

Дежурни љекар у овој служби Зоран Дакић рекао је да је пацијент задобио повреде главе и грудног коша, да је његово здравствено стање тренутно стабилно и да остаје на даљем лијечењу и праћену у УКЦ-у.

У Ургентни центар УКЦ-а јутрос у 3.47 часова санитетским возилом Службе хитне помоћи Дома здравља Лакташи довезен је и пацијент чији су иницијали В.С. /22/.

Према ријечима начелника Ургентног центра Драгана Ракановића, пацијент је након пријема и дијагностичке обраде, уз прописану терапију, отпуштен на кућно лијечење.

Он је навео да је у УКЦ у 3.10 часова санитетским возилом Службе хитне помоћи Дома здравља Лакташи довезена без знакова живота пацијенткиња чији су иницијали А.К. /17/.

Како је Срни раније речено у Полицијској управи Бањалука, три лица су погинула, а три повријеђена у двије саобраћајне несреће које су се рано јутрос догодиле на подручју општине Лакташи.

У бањалучком Окружном јавном тужилаштву Срни је речено да су у саобраћајној несрећи у мјесту Маховљани, када је аутомобил "голф пет" склизнуо са коловоза, погинули Бојан Вуковић /22/ из Александровца и малољетно лице чији су иницијали А.К.

У мјесту Јакуповци, када је "пежо 206" склизнуо са коловоза, погинуо је Марко Стојановић Ивекић /23/.

У Окружном тужилаштву рекли су и да су у овим саобраћајним несрећама повријеђена три лица, од којих једно теже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана