U teškim nesrećama kod Novog Grada i Orašja poginuli dva mladića i starica

Nevena Bunić
U teškim nesrećama kod Novog Grada i Orašja poginuli dva mladića i starica

Novi Grad, Orašje - Dva mladića i starica poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se desile na putevima kod Orašja i Novog Grada.

Ćatiba Bajrektarević (87) iz Bužima poginula je u četvrtak predveče u sudaru automobila na magistralnom putu u mjestu Blagaj Rijeka kod Novog Grada.

U nesreći su  učestvovali “opel vektra”, za čijim je volanom bio Igor T. (33) iz Novog Grada, i “golf”, kojim je upravljao Senad  B. (60) iz Bužima. Nastradala starica nalazila se na mjestu suvozača u  “golfu”.

U ovoj nesreći teške povrede su zadobili Senad B. i njegova saputnica Alma B. (20), dok su lakše povrede zadobili Igor T. i Mirsada B. (59) iz Bužima, koja je bila putnik u “golfu”.

Nezvanično saznajemo da je do nesreće došlo kada je vozač “opela” Igor T. prešao u suprotnu kolovoznu traku jer je htio da izbjegne psa na putu i tako se sudario sa “golfom”, u kojem su bili vozač i njegove tri saputnice.

Kako je u petak saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, povrijeđeni su zbrinuti u prijedorskoj bolnici.

- Dežurni tužilac naložio je obdukciju tijela stradale koja je trebalo da bude obavljena u petak u Zavodu za sudsku medicinu RS - naveli su iz Policijske uprave Prijedor.

Devetnaestogodišnji Toni F. iz Boka i Pero F. (27) iz Orašja poginuli su u petak, dok su J. N. (47) iz Donje Mahale i J. M. (23) iz Matića teško povrijeđeni u slijetanju “pola” između mjesta Tolisa i Domaljevac kod Orašja. U MUP-u Posavskog kantona rekli su da uzroci nesreće još nisu poznati.

- O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva koji je naložio utvrđivanje svih okolnosti nesreće -  navedeno   je u saopštenju MUP-a PK.

Prema nezvaničnim informacijama, “polo” se kretao iz pravca Orašja i iz neutvrđenih razloga prešao je na suprotnu stranu kolovoza, sletio s puta i prednjom stranom udario u drvo, usljed čega je došlo do prevrtanja.

Povrijeđeni su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici u Orašju.

Povrede

Nastradala Ćatiba Bajrektarević imala je tipične povrede koje zadobiju osobe koje budu na mjestu suvozača u automobilu koji učestvuje u sudaru.

- Imala je lomove kostiju grudnog koša i rebara. Bila je vezana pojasem, ali, nažalost, stariji ljudi teško prežive ovakve nesreće - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana