У претресима на подручју ТК пронађено оружје, муниција, дрога, чамац

Срна
У претресима на подручју ТК пронађено оружје, муниција, дрога, чамац

Тузла - Против пет лица са подручја Тузланског кантона тузланском Кантоналном тужилаштву биће поднесен извјештај због сумње да су починили кривична дјела из области наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и имовинских деликата, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

У случају позитивног вјештачења одузетих наркотичких средстава надлежном тужилаштву биће достављен извјештј против још четири лица са подручја овог кантона.

У претресима на девет локација на подручју Тузле, Лукавца, Живиница, Бановића, Грачанице и Градачца пронађене су двије ловачке пушке, два оквира за аутоматску пушку са 18 метака, 14 метака различитих калибара, 42 пиштољска метка, лимени чамац и два ванбродска мотора.

У овим претресима пронађено је и око 60 метара пластичне ограде, већа количина нових одјевних предмета, одређена количина материје која својим изгледом подсјећа на канабис и спид, те по двије дробилице и дигиталне ваге.

Претреси су извршени по налогу надлежних општинских судова, а пронађени предмети могу се довести у везу са извршењем кривичних дјела или прекршаја.

Након комплетирања предмета извјештај ће бити поднесен против лица чији су иницијали С.К. (54) и М.Д.(39), оба из Тузле, А.С. (29) из Лукавца, С.М. (51) и А.Ј. (34) из Тузле.

У случају позитивних налаза вјештачења одузетих материја надлежном тужилаштву биће достављен извјештај и против М.М. (20) из Тузле, Е.Б. (38) из Бановића, А.М. (19) из Грачанице и Е.П. (24) из Градачца.

Претреси су извршени према плану спровођења мјера на спречавању, откривању и идентификацији изврилаца кривичних дјела из наведених области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана