U nastavku akcije Mreža 1 pronađena droga spremna za prodaju

Nebojša Tomašević
U nastavku akcije Mreža 1 pronađena droga spremna za prodaju

Zenica - Policija Zeničko-dobojskog kantona u nastavku akcije "Mreža 1" uhapsila je 18 narko-dilera i pronašla određenu količinu kokaina, heroina, spida i marihuane spremljenih za uličnu prodaju.

U okviru ove akcije pretreseno je 26 lokacija na području Zenice, Maglaja i Zavidovića.

Prema nezvaničnim informacijama, većina zaplijenjene droge bila je upakovana u manje pakete spremne za dalju prodaju na ulici. Većina uhapšenih odranije je poznata policiji po švercu narkotika i više puta su hapšeni.

Portparol MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić kazala je da je policija pronašla pet vrsta droge, oružje i druge dokaze.

- Još nije izvagana sva zaplijenjena droga tako da ne možemo da kažemo o kojoj količini je riječ. Ova akcija je pripremana u proteklom periodu i usmjerena je na otkrivanje i hapšenje osoba koje se bave švercom narkotika na području ZDK-a i šire - kazala je Ahmićeva i dodala da ne može da otkriva identitet uhapšenih i druge detalje dok ne bude završena istraga.

Prema njenim riječima, uhapšeni će nakon ispitivanja biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

Kako saznajemo, policija sumnja da su uhapšene osobe bili dio dobro organizovane grupe koja se bavila uglavnom uličnom prodajom narkotika. Osim toga, ovu grupu terete i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije. Ovom akcijom ta grupa je razbijena.

U MUP-u ZDK-a su napomenuli da su nova hapšenja nastavak aktivnosti iz akcija "Mreža" i "Mreža 1" u kojima je palo više narko-dilera. Krajem novembra u akciji "Mreža 1" uhapšeno je 19 osoba, a nakon ispitivanja njih devet je završilo u pritvoru. Iza rešetaka su tada završili Sanjin B. (26), Mišo D. (30), Kerim Č. (22), Aldin A. (24), Admir T. (21), Mirzet H. (28), Ermin Č. (25), Arnel H. (19) te Alen V. (29). Akcija "Mreža 1" je započeta krajem oktobra kada je uhapšeno 17 osoba.

"Mreža" je pokrenuta u junu prošle godine kada je lisice na ruke dobilo 30 osumnjičenih. Tokom te akcije pronađena je veća količina droge, oružja i municije.

Pištolji i vage

Osim droge tokom nastavka akcije "Mreža 1" pronađeno je oružje i drugi dokazi koji ukazuju da su osumnjičeni švercovali narkotike.

- Zaplijenjena su dva pištolja, više mobilnih telefona, kao i vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz - kazala je portparolka MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana