У наставку акције Мрежа 1 пронађена дрога спремна за продају

Небојша Томашевић
У наставку акције Мрежа 1 пронађена дрога спремна за продају

Зеница - Полиција Зеничко-добојског кантона у наставку акције "Мрежа 1" ухапсила је 18 нарко-дилера и пронашла одређену количину кокаина, хероина, спида и марихуане спремљених за уличну продају.

У оквиру ове акције претресено је 26 локација на подручју Зенице, Маглаја и Завидовића.

Према незваничним информацијама, већина заплијењене дроге била је упакована у мање пакете спремне за даљу продају на улици. Већина ухапшених одраније је позната полицији по шверцу наркотика и више пута су хапшени.

Портпарол МУП-а ЗДК-а Алдина Ахмић казала је да је полиција пронашла пет врста дроге, оружје и друге доказе.

- Још није извагана сва заплијењена дрога тако да не можемо да кажемо о којој количини је ријеч. Ова акција је припремана у протеклом периоду и усмјерена је на откривање и хапшење особа које се баве шверцом наркотика на подручју ЗДК-а и шире - казала је Ахмићева и додала да не може да открива идентитет ухапшених и друге детаље док не буде завршена истрага.

Према њеним ријечима, ухапшени ће након испитивања бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва ЗДК-а.

Како сазнајемо, полиција сумња да су ухапшене особе били дио добро организоване групе која се бавила углавном уличном продајом наркотика. Осим тога, ову групу терете и за недозвољено посједовање оружја и муниције. Овом акцијом та група је разбијена.

У МУП-у ЗДК-а су напоменули да су нова хапшења наставак активности из акција "Мрежа" и "Мрежа 1" у којима је пало више нарко-дилера. Крајем новембра у акцији "Мрежа 1" ухапшено је 19 особа, а након испитивања њих девет је завршило у притвору. Иза решетака су тада завршили Сањин Б. (26), Мишо Д. (30), Керим Ч. (22), Алдин А. (24), Адмир Т. (21), Мирзет Х. (28), Ермин Ч. (25), Арнел Х. (19) те Ален В. (29). Акција "Мрежа 1" је започета крајем октобра када је ухапшено 17 особа.

"Мрежа" је покренута у јуну прошле године када је лисице на руке добило 30 осумњичених. Током те акције пронађена је већа количина дроге, оружја и муниције.

Пиштољи и ваге

Осим дроге током наставка акције "Мрежа 1" пронађено је оружје и други докази који указују да су осумњичени шверцовали наркотике.

- Заплијењена су два пиштоља, више мобилних телефона, као и ваге за прецизно мјерење и други предмети који ће послужити као доказ - казала је портпаролка МУП-а Зеничко-добојског кантона Алдина Ахмић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана