У насељу Хоџинац ватрогасци из ватре извукли старца

nezavisne.com
У насељу Хоџинац ватрогасци из ватре извукли старца

Босанска Крупа - У пожару који је у понедјељак у вечерњим сатима захватио кућу у насељу Хоџинац, надомак Босанске Крупе, тешке повреде претрпио је Д.С. ,власник овог стамбеног објекта.

Пожар су примијетиле комшије и о томе обавијестиле припаднике локалне ватрогасне јединице, који су врло брзо стигли на лице мјеста. По доласку је установљено како гори приземље куће, па су се дали на гашење пожара. Ватрогасци су се успјели пробити у унутрашњост приземља у пламену, а том приликом у полусвјесном стању пронађен је Д.С., а дио његове гардеробе већ је био дохватио пламен. Ватрогасци су га успјели евакуирати и њему је екипа Хитне помоћи Дома здравља Босанска Крупа пружила прву помоћ.

Незванично сазнајемо како је повријеђени у старијој животној доби и да је живио сам у кући.

Од стране дежурног љекара констатоване су опекотине на тијелу повријеђеног, али пошто је одбио да буде хоспитализован, збринут је код најближе родбине.

Ватрогасци су потом успјели у потпуности угасити пожар и спријечити да се он прошири на остатак куће. У пожару је уништен највећи дио покућства, а сам објекат је претрпио велико оштећење.

Припадници МУП-а УСК су потом обавили увиђај на лицу мјеста, а стручни вјештак је утврдио како је до пожара дошло због неисправног шпорета на дрва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана