U filmskoj potjeri po Hrecegovini pokušao da pregazi policajca

Nebojša Tomašević
U filmskoj potjeri po Hrecegovini pokušao da pregazi policajca

Nevesinje - Mlađo Zelenović iz Gacka, kome sude gotovo sedam godina zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri osobe, "pasatom" je naletio na policajca i pokušao da ga pregazi, pa je njegov kolega morao da puca kako bi se spasli od pomahnitalog vozača.

Policijska uprava Trebinje, navodeći inicijale osumnjičenog, saopštila je da se sve desilo u noći između 19. i 20. aprila na putu Nevesinje - Gacko. Prema policijskom izvještaju, Zelenović je "pasatom" naletio na policajca koji je pokušao da ga zaustavi, da bi se zatim automobilom zakucao u službeni "ford fokus", te pobjegao. Jedan policajac je zapucao prema "pasatu" kako bi omeo vozača u namjeri da ih pregazi, a srećom, u ovoj potjeri niko nije povrijeđen.

Prema nezvaničnim informacijama, policajci su prethodno Zelenoviću pripremili sačekušu. Izvor blizak istrazi je kazao da se na putu Nevesinje - Gacko odigrala prava drama i potjera kao iz filmova. On kaže da je sve počelo kod raskrsnice za Zalom, između Nevesinja i Gacka. Na tom mjestu policajci, koji su išli iza Zelenovićevog "pasata", aktivirali su sirene i rotacije kako bi ga zaustavili, ali on je počeo da bježi.

- Odmah je obaviještena druga policijska patrola koja se nalazila u blizini i koja je pokušala da ga zaustavi. Kada je Zelenović naišao na tu patrolu, prvo je "pasatom" prešao u lijevu traku te je velikom brzinom autom krenuo da pregazi policajca koji se spasao tako što je skočio u stranu. Njegov kolega je u namjeri da se zaštite zapucao prema "pasatu" kako on ne bi udario u njih. Hici su pogodili vozilo, ali se vozač nije dao omesti - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da je Zelenović nakon toga autom udario u policijsko vozilo, te uspio da pobjegne. Patrola je odmah krenula za njim i uspjela je da ga sustigne i zaustavi u mjestu Lukavice kod Gacka.

U Policijskoj upravi Trebinje, navodeći inicijale, kazali su da Zelenovića zbog ovog slučaja terete za napad na službeno lice u vršenju službene radnje. Za Zelenovićem je 31. avgusta lani bila raspisana međunarodna potjernica zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Potjernica je povučena kad je Ustavni sud BiH ukinuo presudu kojom je osuđen.

Presude i napad

Zelenović je tri puta osuđivan zbog saobraćajke u kojoj su poginuli Dragan Pješčić i njegove kćerke Slađana (17) i Dragana (16) iz Gacka. Sve tri presude Zelenoviću su ukinute, a po novoj odluci Ustavnog suda BiH ovaj proces je vraćen na novo suđenje u trebinjski Okružni sud. Zelenović je posljednji put bio osuđen na tri godine robije. Nesreća se desila u novembru 2009. kada je vozeći bager izašao na put. Tada je naišao "golf 2" koji je vozio Pješčić i udario u bager na kojem navodno nije bilo signalizacije. Zelenović je nedavno napao novinarku Milanka Kovačević kojoj je prijetio da će je ubiti jer je pisala o njegovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana