U akciji ometač uhapšena dva lica

Srna, nezavisne.com
U akciji ometač uhapšena dva lica

Banjaluka - Policija je na području Banjaluke uhapsila dva muškarca, osumnjičena da su krali stvari iz automobila nakon što su pomoću uređaja "ometača" onemogućavali da se vozilo zaključa.

U akciji "Ometač", usmjerenoj na rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine na području grada Banjaluka, koja je sprovedena u petak i subotu, 9. i 10. februara, policija je izvršila pretrese na tri lokacije i uhapsila lica čiji su inicijali P.V. /58/ iz Banjaluke i M.R. /68/ iz Kikinde u Srbiji.

Osumnjičeni su specijalnim uređajem namijenjenim za ometanje signala za daljinsko zaključavanje vozila, zvanim "ometač", onemogućili da se vozilo zaključa, nakon čega su iz automobila krali određene predmete, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je pretrese objekata stanovanja, ugostiteljskog objekta i vozila koje koriste osumnjičeni izvršila na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, te pronašla "ometače" sa futrolama i punjačima, mobilne telefone, novac, kao i druge predmete pogodne za izvršenje krivičnih djela ili za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela.

Policijski službenici će, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnih djela, a rad na dokazivanju drugih izvršenih krivičnih djela koja se mogu dovesti u vezu sa ovim licima je u toku.

S obzirom da je uočena pojava da se pomoću specijalnih uređaja ometa signal daljinskog zaključavanja, iz policije apeluju da građani prilikom parkiranja na javnom mjestu bez nadzora provjere da li je njihovo vozilo zaključano i time spriječe izvršenje krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana