Tužilaštvo traži strožu kaznu za Markovića, odbrana ponavljanje suđenja

nezeavisne.com
Tužilaštvo traži strožu kaznu za Markovića, odbrana ponavljanje suđenja

Banjaluka - Slobodan Marković (58) iz Banjaluke, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović (54), po mišljenju Tužilaštva, zaslužuje strožu kaznu, dok njegova odbrana traži ukidanje te presude i ponavljanje suđenja.

U Vrhovnom sudu RS tužilac Branko Mitrović ocijenio je da je izrečena kazna minimalna te da nije adekvatna.

"Činjenično stanje se ne spori, samo visina kazne. Prema navodima u žalbi optuženi je planirao i pripremao krivično djelo. Bio je u kombinezonu i imao masku i palicu", kazao je Mitrović.

Sa druge strane, Miljkan Pucar, Markovićev advokat, rekao je da je u ovom slučaju počinjen veliki broj povreda sudskog postupka te da je optuženom nanesena nepravda.

"Marković ne bježi od odgovornosti i nesporno je da je žena povrijeđena, ali on nije imao namjeru da je ubije i ovdje se ne radi o pokušaju ubistva", rekao je Pucar.

Marković, inače bivši direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, rekao je da se kaje zbog svega i da nema riječi koje bi mogle izraziti njegovo žaljenje.

"Spreman sam da odgovaram za ono što sam uradio, ali ne za ono što nisam. Jako mi je žao zbog svega", rekao je on.

Prema ranijoj presudi, on je Keserovićevu napao 5. decembra 2016. godine u podzemnoj garaži u banjalučkoj Ulici Svetozara Markovića. Navodi se da ju je pretukao drvenom palicom obloženom najlonom. Pokušao ju je, kako je navedeno, ugurati u vozilo, ali nije uspio, pa joj je stao nogom za vrat i nastavio da je tuče. Njenu vrisku čuli su prolaznici, a on je ubrzo uhvaćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana