Туча миграната у Великој Кладуши: Либијац убо ножем Палестинца

nezavisne.com
Туча миграната у Великој Кладуши: Либијац убо ножем Палестинца

Фото: Илустрација ђ Туча миграната у Великој Кладуши: Либијац убо ножем Палестинца

Велика Кладуша - Полицајци су у Великој Кладуши ухапсили З.С. (33) из Либије, који је осумњичен да је у уторак навече убо ножем Палестинца Њ.С. (52).

Палестинац је повријеђен у тучи, која је избила између више миграната у угоститељском објекту који се налази у склопу једног тржног центра у Великој Кладуши. У овој тучи причињена је и одређена материјална штета.

З.С. се најприје сукобио с Палестинцем па га убо ножем у лијеву ногу.

Након што му је указана прва помоћ у Дому здравља у Великој Кладуши, повријеђени мигрант је хоспитализиран у Кантоналној болници у Бихаћу, гдје се тренутно налази.

"Полицији се у уторак обратила радница угоститељског објекта и пријавила да је дошло до физичког обрачуна између страних држављана, од којих је један повријеђен", изјавила је Снежана Галић, портпарол МУП-а УСК.

Додала је да су доласком на лице мјеста полицијски службеници затекли повријеђеног Њ.С. из Паластине, који је задобио лакше тјелесне повреде.

"Све особе које су затечене с повријеђеним лицем, страни држављани мигранти, посједовали су потврде о исказаној намјери за подношење захтјева за азил у БиХ. Полицијски службеници идентификовали су осумњиченог те га пронашли, а ради се о З.С. из Либије, над којим је заведена криминалистичка истрага", рекла је Галићева.

Према њеним ријечима, ово је први озбиљнији инцидент на подручју УСК у којем су судјеловали мигранти, чији је број осјетно повећан у посљедње вријеме, посебно на подручју Велике Кладуше.

Велики број њих посљедњих неколико седмица безуспјешно покушава прећи преко границе с Хрватском и наставити пут према западној Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана