Trolejbusom zgazio starca koji je ležao na putu

N. B.
Trolejbusom zgazio starca koji je ležao na putu

Sarajevo - Vozač Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Sarajevo GRAS Hajro Čolaković (57) uhapšen je nakon što je, upravljajući trolejbusom, zgazio i usmrtio D. H. (71) u ulici Safeta Hadžića.

Nesreća se desila u utorak naveče, kada je vozilo gradskog prevoza zgazilo starca koji je ležao na putu. Ubrzo nakon toga, na lice mjesta stigle su policija i hitna pomoć, a dežurni ljekar je mogao samo da konstatuje smrt. Policija je obavila uviđaj, a Čolakoviću su stavili lisice na ruke.

- Na mjesto događaja izašao je dežurni kantonalni tužilac, koji je rukovodio uviđajem, a pored policije, tu su bili i sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Uzrok i sve okolnosti nesreće znaće se nakon vještačenja. Uhapšeni H. Č. se tereti za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja - naveli su u MUP-u Kantona Sarajevo.

Nakon 24 časa pritvora, Čolaković je pušten da se brani sa slobode.

Tijelo preminulog H. D. je prevezeno u mrtvačnicu Bare, gdje će, po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, biti obavljena obdukcija. Nije poznato da li je starac bio u nesvijesti u vrijeme nesreće, kao ni to da li je vozač trolejbusa vozio prebrzo i da li je bio u alkoholisanom stanju.

U preduzeću GRAS su kratko prokomentarisali da je na istražnim organima da utvrde sve okolnosti.

Teška saobraćajna nesreća desila se juče i na magistralnom putu M-17 kod Maglaja. U sudaru teretnog i putničkog automobila smrtno je stradala jedna osoba.

Saobraćajna nesreća se juče desila i na krivini Tutnjevac u Boškovićima kod Laktaša. U lančanom sudaru i slijetanju "tojote", "reno megana" i "opel astre" lakše povrede je zadobila žena suvozač u "astri" J. L. iz Bijeljine. Za volanom "tojote" bio je N. M. (44) iz Banjaluke, "renoom" je upravljao R. S. (49) iz Prnjavora, a "astru" je vozio D. L. (27) iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana