Тролејбусом згазио старца који је лежао на путу

Н. Б.
Тролејбусом згазио старца који је лежао на путу

Сарајево - Возач Кантоналног јавног комуналног предузећа Сарајево ГРАС Хајро Чолаковић (57) ухапшен је након што је, управљајући тролејбусом, згазио и усмртио Д. Х. (71) у улици Сафета Хаџића.

Несрећа се десила у уторак навече, када је возило градског превоза згазило старца који је лежао на путу. Убрзо након тога, на лице мјеста стигле су полиција и хитна помоћ, а дежурни љекар је могао само да констатује смрт. Полиција је обавила увиђај, а Чолаковићу су ставили лисице на руке.

- На мјесто догађаја изашао је дежурни кантонални тужилац, који је руководио увиђајем, а поред полиције, ту су били и судски вјештаци саобраћајне и машинске струке. Узрок и све околности несреће знаће се након вјештачења. Ухапшени Х. Ч. се терети за тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја - навели су у МУП-у Кантона Сарајево.

Након 24 часа притвора, Чолаковић је пуштен да се брани са слободе.

Тијело преминулог Х. Д. је превезено у мртвачницу Баре, гдје ће, по наредби тужиоца Кантоналног тужилаштва КС, бити обављена обдукција. Није познато да ли је старац био у несвијести у вријеме несреће, као ни то да ли је возач тролејбуса возио пребрзо и да ли је био у алкохолисаном стању.

У предузећу ГРАС су кратко прокоментарисали да је на истражним органима да утврде све околности.

Тешка саобраћајна несрећа десила се јуче и на магистралном путу М-17 код Маглаја. У судару теретног и путничког аутомобила смртно је страдала једна особа.

Саобраћајна несрећа се јуче десила и на кривини Тутњевац у Бошковићима код Лакташа. У ланчаном судару и слијетању "тојоте", "рено мегана" и "опел астре" лакше повреде је задобила жена сувозач у "астри" Ј. Л. из Бијељине. За воланом "тојоте" био је Н. М. (44) из Бањалуке, "реноом" је управљао Р. С. (49) из Прњавора, а "астру" је возио Д. Л. (27) из Бијељине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана