Trojica Banjalučana premlaćivali ljude i iznuđivali novac

N. T.
Trojica Banjalučana premlaćivali ljude i iznuđivali novac

Banjaluka - Milan Malić zvani Paha (26) iz Banjaluke optužen je za paljenje "mercedesa" komšije Gorana M. te tri iznude i nanošenje teških povreda, odnosno premlaćivanje četiri osobe.

Na optuženičkoj klupi su se našli i njegovi sugrađani Dragan Srdić (26), kojeg terete za iznudu i nanošenje tjelesnih povreda, i Nebojša Mikić (39), optužen za nanošenje tjelesnih povreda. Optužnica, koju je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, tereti Malića da je od novembra 2015. do novembra prošle godine počinio šest krivičnih djela. Srdiću i Mikiću na teret je stavljeno da su s Malićem učestvovali u po jednom djelu. Malić je optužen da je 5. novembra 2015. iznuđivao novac od V. S. kojem je prijetio da će ga ubiti i zapaliti mu kuću ako mu ne da 250 KM. Tog dana je sa još četiri osobe otišao do kuće V. S. gdje je zatekao  njegovu sestru A. S. kojoj je prijetio da će je silovati i ubiti, te joj izbosti psa ako ne dobije novac, te je pljunuo. Kada je naišao V. S., Malić mu je rekao: "Dođi ovamo da te izbodem", držeći makaze, ali je pobjegao kada je naišla policija.

Malića i Srdića optužnica tereti da su 13. aprila 2016. pretukli M. K. tražeći od njega 80 KM ili jagnje i prase jer je navodno oštetio blatobran Malićevog vozila. M. K. je od komšije u zamjenu za žito uzeo prase i jagnje, a Malić i Srdić su ga natjerali da proda jagnje za 80 KM i da im da pare, dok su prase uzeli. Ovaj dvojac terete i da su 18. septembra lani pretukli S. B. ispred kafića u Banjaluci. Maliću i Mikiću na teret se stavlja da su 23. septembra lani pretukli N. Š. (20) iz Čajniča kome su ciglama polomili kosti lica. Malića terete da je 10. novembra lani pretukao komšiju Gorana M. te od njega iznudio 100 KM i oteo mu ključeve "mercedesa". Od njega je prvo tražio da mu vrati 700 KM navodnog duga. Samo sedam dana kasnije Malić je zapalio komšijin "mercedes", a oštećena su  još dva automobila i prozori stana na obližnjoj zgradi. Pričinjena je šteta od 13.400 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana