Тројица Бањалучана премлаћивали људе и изнуђивали новац

Н. Т.
Тројица Бањалучана премлаћивали људе и изнуђивали новац

Бањалука - Милан Малић звани Паха (26) из Бањалуке оптужен је за паљење "мерцедеса" комшије Горана М. те три изнуде и наношење тешких повреда, односно премлаћивање четири особе.

На оптуженичкој клупи су се нашли и његови суграђани Драган Срдић (26), којег терете за изнуду и наношење тјелесних повреда, и Небојша Микић (39), оптужен за наношење тјелесних повреда. Оптужница, коју је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, терети Малића да је од новембра 2015. до новембра прошле године починио шест кривичних дјела. Срдићу и Микићу на терет је стављено да су с Малићем учествовали у по једном дјелу. Малић је оптужен да је 5. новембра 2015. изнуђивао новац од В. С. којем је пријетио да ће га убити и запалити му кућу ако му не да 250 КМ. Тог дана је са још четири особе отишао до куће В. С. гдје је затекао  његову сестру А. С. којој је пријетио да ће је силовати и убити, те јој избости пса ако не добије новац, те је пљунуо. Када је наишао В. С., Малић му је рекао: "Дођи овамо да те избодем", држећи маказе, али је побјегао када је наишла полиција.

Малића и Срдића оптужница терети да су 13. априла 2016. претукли М. К. тражећи од њега 80 КМ или јагње и прасе јер је наводно оштетио блатобран Малићевог возила. М. К. је од комшије у замјену за жито узео прасе и јагње, а Малић и Срдић су га натјерали да прода јагње за 80 КМ и да им да паре, док су прасе узели. Овај двојац терете и да су 18. септембра лани претукли С. Б. испред кафића у Бањалуци. Малићу и Микићу на терет се ставља да су 23. септембра лани претукли Н. Ш. (20) из Чајнича коме су циглама поломили кости лица. Малића терете да је 10. новембра лани претукао комшију Горана М. те од њега изнудио 100 КМ и отео му кључеве "мерцедеса". Од њега је прво тражио да му врати 700 КМ наводног дуга. Само седам дана касније Малић је запалио комшијин "мерцедес", а оштећена су  још два аутомобила и прозори стана на оближњој згради. Причињена је штета од 13.400 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана