Tri lica stradala na putevima u BiH: Crni vikend za pješake

nezavisne.com
Tri lica stradala na putevima u BiH: Crni vikend za pješake

Sarajevo, Čelinac - Kobni vikend na bh. ulicama bio je tragičan za tri pješaka, dok se za život četvrtom bore ljekari.

Foto: N.N. | Tri lica stradala na putevima u BiH: Crni vikend za pješake

Prva nesreća, u kojoj je život izgubio Radivoje Milanović (81) iz Dubrave Nove u Čelincu, dogodila se u petak u 19.40 u Brezičanima, kada ga je, dok se kretao pješke, udarila škoda oktavija kojom je upravljao njegov sugrađanin Radovan Dejanić (29).

Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, uviđaj su izvršili dežurni tužilac ovog tužilaštva i pripadnici policijske stanice Čelinac, te su naložena sva potrebna vještačenja radi utvrđivanja uzroka i okolnosti nesreće, kao i obdukcija nastradalog.

Iste večeri u 20.35 pješaka R.K. (59) iz Podgorja u Banovićima udario je automobil čiji je vozač pobjegao.

Kako su nam rekli u MUP-u TK, pješak je zadobio teške povrede i prevezen je u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla radi ukazivanja ljekarske pomoći, a policija traga za nepoznatim vozačem i nepoznatim vozilom kojim je upravljao.

Veliku pažnju javnosti privukla je nesreća u kojoj je u subotu oko 14.30 Semir Efendić (35), načelnik sarajevske opštine Novi grad, u Zagrebačkoj ulici udario pješaka koji je oko 18 sati podlegao povredama u KCUS-u. Kako nezvanično saznajemo, tom prilikom stradao je Emir Selimović (77).

Kako su saopštili iz MUP-a Kantona Sarajevo navodeći inicijale učesnika u nesreći, vozač je golfom udario pješaka koji je zadobio teške tjelesne povrede i od povreda je ubrzo preminuo u bolnici nakon ukazane ljekarske pomoći.

Nakon uviđaja koji su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage i ovlašteni sudski vještaci, Efendić je uhapšen u subotu oko 19 časova.

Kako je "Nezavisnim" potvrđeno iz MUP-a KS, on je juče u 10.40 pušten iz pritvora, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

"Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i sa kojom se iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 na sat. Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično. U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka sa desne strane vozila koji je nakon toga pao", oglasio se Efendić juče.

Ističe da su pokušali pomoći povrijeđenom dok nije stigla Hitna pomoć, ali im je javljeno da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo.

"U narednom periodu vodiće se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi", ističe Efendić, kadar SDA, i dodaje da je nakon davanja izjave napustio policijsku stanicu.

Saobraćajna nesreća u Gornjim Dubravama u Živinicama bila je kobna za pješaka M.M. (81) kada ga je prilikom prelaska ceste pokosio audi kojim je upravljao H.A. iz tog mjesta. Od težine povreda pješak je na mjestu preminuo, a pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprimjerena brzina na mokroj saobraćajnici.

Policija je izvršila uviđaj ove saobraćajne nesreće, koja se dogodila u subotu oko 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana