Tri i po godine zatvora Goranu Nikolić iz Vukosavlja za napad na ženu s bebom i pljačku 9.600 evra

Nebojša Tomašević
Tri i po godine zatvora Goranu Nikolić iz Vukosavlja za napad na ženu s bebom i pljačku 9.600 evra

Doboj - Goran Nikolić iz Vukosavlja osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na tri i po godine zatvora zbog pljačke F. P. iz Skugrića kod Modriče, a koju je u njenoj kući napao dok je držala bebu u naručju, te joj oteo 9.600 evra.

U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 23. oktobra prošle godine. Ova mjera produžena mu je nakon izricanja presude i prema sudskom rješenju može najduže trajati još devet mjeseci.

Prema presudi, Nikolić je pljačku počinio 23. oktobra prošle godine zajedno sa Jovom Kneževićem iz Modriče. Ovaj dvojac se u ranim jutarnjim časovima do kuće žrtve dovezao "renoom senikom", za čijim volanom je bio Knežević.

Nikolić je po dolasku izašao iz vozila, te sam i maskiran ušao u kuću i napao F. P., koja je u tom trenutku u naručju držala jedanaestomjesečnu bebu. Razbojnik nije obraćao pažnju na dijete, pa je žrtvu oborio na stepenicama, te joj zaprijetio i pitao: "Gdje su pare?"

Iz straha za sebe i bebu, F. P. je pljačkašu rekla da je novac u sobi na spratu. Razbojnik joj je po dolasku u sobu kazao da spusti dijete u krevetac i da mu preda novac, što je ona i učinila i iz torbice mu dala 9.600 evra.

Nakon toga pljačkaš je F. P. naredio da legne na krevet, te joj selotejp trakom svezao ruke i noge i zalijepio traku na usta i oči. Nakon toga je istrčao iz kuće i zajedno sa Kneževićem, koji ga je čekao u autu, pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija je tokom istrage razbojnicima brzo ušla u trag i uhapsila ih deset časova nakon pljačke. Prema nezvaničnim informacijama, u tome im je pomogla i činjenica da se osumnjičeni i žrtva poznaju. Izvor blizak istrazi je tada rekao da se pretpostavlja da je pomenutu pljačku "tipovao" Knežević, koji inače dobro poznaje žrtvu i dalji joj je rođak.

Tokom hapšenja kod Nikolića i Kneževića policija je pronašla oko trećinu ukradenog novca, a utvrđeno je da su preostali dio predali svojim ranijim zajmodavcima kako bi izmirili dugove. Nikolić i Knežević su poznati kao višestruki počinioci krivičnih djela i hapšeni su uglavnom zbog krađa.

Novac

Goran Nikolić obavezan je da porodici žrtve, supružnicima F. P. i F. D. isplati 4.800 evra u roku od šest mjeseci nakon pravosnažnosti presude. Sud je opljačkani bračni par uputio da ostatak novca koji potražuju potraže u parničnom postupku. Presudom je Nikolić obavezan i da plati 150 maraka na ime troškova krivičnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana