Tragedija u firmi Stamal iz Kreševa: Radnika usmrtila mašina za mljevenje drveta

N. T.
Tragedija u firmi Stamal iz Kreševa: Radnika usmrtila mašina za mljevenje drveta

Kreševo - Radnik firme "Stamal" u Kreševu Valentino Vujica (21) iz Kiseljaka preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio kada je upao u mašinu za mljevenje drveta.

Tragedija se desila u četvrtak uveče, a prema nezvaničnim informacijama, nesrećni mladić je gurao komade drveta u spravu za mljevenje, te upao u korito mašine duboko oko metar i po.

- Sječiva za mljevenje komada drveta su mu zahvatila noge i bukvalno ih isjekla. Kolege su uspjele da zaustave mašinu i izvuku ga, ali je on, nažalost, zadobio veoma teške povrede od kojih je ubrzo preminuo - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, još nije utvrđeno kako i zašto je Vujica upao u korito mašine.

- Ne zna se da li se okliznuo i upao, te da li se sve može pripisati nepažnji ili je u pitanju nešto drugo - kazao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Saznajemo da je Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona angažovalo vještaka zaštite na radu da  provjeri pod kojim okolnostima se desila nesreća.

Takođe, naređena je obdukcija tijela stradalog i izuzimanje njegove krvi za analizu.

U MUP-u SBK su kazali da im je ovaj slučaj prijavljen u četvrtak uveče oko 17.30 časova.

- Prijavljeno je da je radnik preduzeća "Stamal" doživio nezgodu na radu, te da je prevezen u Dom zdravlja Kreševo, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt mladića. Uviđaj na mjestu događaja obavili su inspektori Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kiseljak - kazao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

On je naglasio da ne može otkriti više detalja dok se ne završi istraga ove tragične nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana