Трагедија у фирми Стамал из Крешева: Радника усмртила машина за мљевење дрвета

Н. Т.
Трагедија у фирми Стамал из Крешева: Радника усмртила машина за мљевење дрвета

Крешево - Радник фирме "Стамал" у Крешеву Валентино Вујица (21) из Кисељака преминуо је од посљедица повреда које је задобио када је упао у машину за мљевење дрвета.

Трагедија се десила у четвртак увече, а према незваничним информацијама, несрећни младић је гурао комаде дрвета у справу за мљевење, те упао у корито машине дубоко око метар и по.

- Сјечива за мљевење комада дрвета су му захватила ноге и буквално их исјекла. Колеге су успјеле да зауставе машину и извуку га, али је он, нажалост, задобио веома тешке повреде од којих је убрзо преминуо - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, још није утврђено како и зашто је Вујица упао у корито машине.

- Не зна се да ли се оклизнуо и упао, те да ли се све може приписати непажњи или је у питању нешто друго - казао је овај извор "Гласа Српске".

Сазнајемо да је Тужилаштво Средњобосанског кантона ангажовало вјештака заштите на раду да  провјери под којим околностима се десила несрећа.

Такође, наређена је обдукција тијела страдалог и изузимање његове крви за анализу.

У МУП-у СБК су казали да им је овај случај пријављен у четвртак увече око 17.30 часова.

- Пријављено је да је радник предузећа "Стамал" доживио незгоду на раду, те да је превезен у Дом здравља Крешево, гдје је дежурни љекар констатовао смрт младића. Увиђај на мјесту догађаја обавили су инспектори Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Кисељак - казао је портпарол МУП-а СБК Хасан Хоџић.

Он је нагласио да не може открити више детаља док се не заврши истрага ове трагичне несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана