Tragedija na ribnjaku u Špionici kod Srebrenika: Skočio u smrt

Nevena Bunić
Tragedija na ribnjaku u Špionici kod Srebrenika: Skočio u smrt

Srebrenik - Sead Jahić (37) iz Srebrenika smrtno je stradao nakon skoka sa metar visine u ribnjak u Špionici kod Srebrenika.

Za sada nije utvrđen uzrok smrti, odnosno da li je prilikom skoka zaradio smrtonosne povrede, pošto jezero nije duboko ili se utopio u jezeru.

Tragedija se desila u ponedjeljak uveče u krugu uzgajališta riba “Luka”. Jahić je bio sa društvom na obali i prema priči očevidaca oko 22 časa skočio je u vodu. Pošto nije isplivao njegovi prijatelji su počeli da ga traže. Brzo su ga pronašli, izvukli iz jezera i pozvali Hitnu pomoć. Jahić je bio u besvjesnom stanju, ali je davao znakove života. Zbog teškog stanja upućen je na Univerzitetski klinički centar u Tuzli, ali je oko 23.30 časova preminuo na putu ka bolnici.

U MUP-u Tuzlanskog kantona (TK) rekli su da su obavili uviđaj na mjestu nesreće.

- Radimo na rasvjetljavanju slučaja. Još nije poznat uzrok smrti preminulog muškarca. Sve ukazuje na to da je riječ o nesrećnom slučaju - kazao je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Prije samo devet dana u jezeru Bistarc kod Lukavca utopio se F. F. (58) iz Đurđevika kod Živinica.

On je na jezeru boravio s prijateljima. Ušao je u vodu da se okupa oko 20 časova i nakon toga mu se izgubio svaki trag. Njegovi prijatelji su odmah obavijestili policiju. Spasioci i ronioci su izašli na lice mjesta i krenuli u potragu. Tek nakon četiri dana tijelo je izvučeno iz jezera, koje je na pojedinim mjestima duboko i do devet metara.

Djevojčica H. O. (13) imala je više sreće kada je prije dva mjeseca spasena od utapanja u jezeru Đul kod Jezera.

Učenica sedmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” je nakon nastave učila da pliva sa sestrom. U jednom trenutku je potonula, a izvukao ju je izletnik koji je roštiljao u blizini. Prevezena je u Univerzitetski klinički u Banjaluci u besvjesnom stanju. Njeni vitalni organi su bili otkazali. Nakon više od mjesec uspješno se oporavila u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Obdukcija

Po naređenju dežurnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona naređena je obdukcija preminulog Jahića.

- Tačan uzrok smrti će pokazati obdukcija. Uzeli smo izjave svih svjedoka koji su bili na jezeru te večeri - kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana