Tesliću: Majka imala seksualne odnose pred petoro djece

Nevena Bunić
Tesliću: Majka imala seksualne odnose pred petoro djece

Teslić - J. G. uhapšena je zbog sumnje da je zapustila petoro djece sa kojima je živjela u kući u Tesliću, gdje je dovodila i muškarce sa kojima je imala seksualne odnose, ne krijući to od maloljetnika, saznaje "Glas Srpske"

Teslićanki su lisice na ruke stavljene u petak, kada je zabrinuti komšija neodgovorne majke pozvao policiju.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšena žena ima oko 35 godina, a živi u jednom selu na području ove opštine.

- Ona je u kuću redovno dovodila muškarce sa kojima je imala seksualne odnose, a djeca su sve to mogla vidjeti i čuti, jer nije vodila računa o privatnosti. Ostavljala je otvorena i otključana vrata od sobe u kojim se "družila" sa muškarcima. Pred djecom ih je dovodila i ispraćala - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da uhapšena majka nije bila prostitutka, već je jednostavno voljela često da mijenja partnere. Maloljetnici, među kojima su i tinejdžerke, bili su zapušteni, i nisu išli u školu.

- Nimalo nije brinula o njima, nisu bili gladni, ali su izgledali neuredno. Sva sreća da nisu dobili neke ozbiljne bolesti. Pored svega toga, djevojčicama je dozvoljavala da dovode momke u kuću i da se "neprimjerno ponašaju", i uopšte nije marila šta oni rade - ispričao je ovaj izvor.

Policija je pretresla kuću i pomoćne objekte od uhapšene od u kojoj su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u sudskom procesu.

- Nakon ispitivanja J. G. je uz izvještaj o krivičnom djelu predata u  nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju. Ona je osumnjičena za zapuštanje i zanemarivanje djece. Zbog zaštite privatnosti djece ne možemo otkrivati identitet osumnjičene - rekli su u policiji.

Psiholog Aleksandar Milić istakao je da je ovakovo ponašanje majki socio-psihološki problem koji i te kako utiče na dalji razvoj djece.

- Djeca će uvijek oponašati roditelje i usvajati njihove navike, bile one dobre ili loše. Sada je potrebno da sa maloljetnicima rade socijalne službe i da se oni smjeste u odgovarajuće okruženje ili kod hranitelja koji će im pokazati ispravan put. Ukoliko se to ne desi, oni mogu imati velikih problema u daljem životu, bilo u odnosu sa partnerima, svojom djecom ili društvom uopšteno - kazao je Milić.

Dodao je da je potrebno i da sa majkom rade brojne službe.

- Takvo njeno ponašanje je rezultat loših navika koje je stekla tokom života. Kažnjavanje mora dati rezultata, iako mislim da je prevencija najbolji lijek. Poštovanje društvenih normi je osnova normalnog funkcionisanja društva - istakao je Milić.

Očevi preuzeli djecu

Nakon hapšenja neodgovorne majke, odmah je obaviješten i Centar za socijalni rad u Tesliću koji se pobrinuo o zapuštenim maloljetnicima.

- Petoro djece ima različite očeve koji su preuzeli brigu o njima - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana