Teške saobraćajne nesreće zavile u crno Brod i Kalesiju

Nevena Bunić
Teške saobraćajne nesreće zavile u crno Brod i Kalesiju

Brod, Kalesija - Mladen Mitrović (21) iz Broda i Nejra Mujkić (19) iz Kalesije poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama na putevima u BiH, a oboje nastradalih su se samo nekoliko časova prije stradanja veselili sa društvom u noćnom provodu.

Slijetanje "seata" na magistralnom putu u Novom Selu kod Broda bilo je kobno za Mitrovića koji je poginuo na licu mjesta, dok se ljekari bore za život njegovog prijatelja Živote Marića (20).

Nesreća se desila u nedjelju oko četiri časa kada je Mitrović, koji je bio na mjestu vozača, izgubio kontrolu nad automobilom. Prema nezvaničnim informacijama, on je vozio brže, a nesreći je kumovao i mokar kolovoz zbog kiše koja je padala.

- Prijatelji su se vraćali iz noćnog izlaska i išli su prema Zborištu, gdje obojica i žive. Mitrović je poginuo samo dva kilometra od svoje kuće - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Marić, koji je vlasnik vozila, bio je na mjestu suvozača. On je prevezen u Dom zdravlja u Brodu, a potom i u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

- Pacijent Ž. M. je zbrinut u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. On je primljen u politraumatizovanom stanju sa dominantnom povredom glave. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim stanjem su neizvjesne - naveli su u UKC-u RS.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su, navodeći inicijale, da su obavili uviđaj na mjestu nesreće pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj. Nastradali Mitrović iza sebe je ostavio jednogodišnjeg sina, a navodno je bio rastavljen od žene. Izvor blizak istrazi je ispričao da je tijelo mladića bilo pored automobila pa se pretpostavlja da je usljed siline udara ispao iz vozila.

Još jedan mladi život ugašen je u slijetanju automobila. Nejra Mujkić (19) iz Kalesije poginula je u nedjelju naveče kada je izgubila kontrolu nad "opel astrom" i udarila u betonski stub pored puta u Raincima kod Kalesije. U "opel astri" bili su i djevojka E. D. (19) i mladić T. K. (20), oboje iz Kalesije. Oni su zbrinuti u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli. Ljekari se nisu izjašnjavali o stepenu povreda koje je zadobila djevojka, dok je mladić prošao sa lakšim povredama.

Kako saznajemo, Nejra je kobne večeri bila na rođendanu prijateljice. Nakon završetka proslave, autom je razvozila prijatelje. Ona je nedavno završila frizersku školu, a bila je zaposlena u frizerskom salonu u Gornjim Raincima.

U MUP-u Tuzlanskog kantona rekli su da rade na utvrđivanju okolnosti nesreće i da je o slučaju obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

I na drugim putevima u BiH bilo je saobraćajnih nesreća. Č. K. (45) iz Brčkog povrijeđen je pri slijetanju "pežoa" u Lolićima kod Bratunca. Nesreća se desila u nedjelju, a povrijeđeni Brčak je zbrinut u Domu zdravlja u Bratuncu.

Motociklista S. S. iz Bijeljine teško je povrijeđen u sudaru dvotočkaša sa "dačijom logan" na lokalnom putu u bijeljinskom selu Batković. Nesreća se desila u nedjelju oko 16 časova, a "dačijom" je upravljao R. M. iz Bijeljine koji je prošao bez povreda. Motociklista je zbrinut u bolnici "Sveti vračevi", a potom je prebačen na dalje liječenje u Beograd.

Jedan Zeničanin je povrijeđen juče kada ga je, dok je vozio bicikl, udario "golf" u Travničkoj ulici. Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

U sudaru oldtajmera "princ NSU" i "audija" u Stržnju kod Tomislavgrada teško je povrijeđen vozač oldtajmera M. B. (67) iz Sarajeva. Za volanom "audija" šibenskih registarskih tablica bio je S. T. (59) iz Knina. Nesreća se desila u nedjelju oko 14.30 časova, a na vozilima je pričinjena velika šteta.

Stradao na četvorociklu

A. A. (21) iz Busovače podlegao je povredama koje je zadobio pri slijetanju četvorocikla "bugi" u Putišu kod Busovače. Sa nastradalim u ručno izrađenom vozilu bili su i A. K. (24) i R. A. (20). Nastradali mladić preminuo je u bolnici "Doktor fra Mato Nikolić" u Dubravama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana