Тешке саобраћајне несреће завиле у црно Брод и Калесију

Невена Бунић
Тешке саобраћајне несреће завиле у црно Брод и Калесију

Брод, Калесија - Младен Митровић (21) из Брода и Нејра Мујкић (19) из Калесије погинули су у одвојеним саобраћајним несрећама на путевима у БиХ, а обоје настрадалих су се само неколико часова прије страдања веселили са друштвом у ноћном проводу.

Слијетање "сеата" на магистралном путу у Новом Селу код Брода било је кобно за Митровића који је погинуо на лицу мјеста, док се љекари боре за живот његовог пријатеља Животе Марића (20).

Несрећа се десила у недјељу око четири часа када је Митровић, који је био на мјесту возача, изгубио контролу над аутомобилом. Према незваничним информацијама, он је возио брже, а несрећи је кумовао и мокар коловоз због кише која је падала.

- Пријатељи су се враћали из ноћног изласка и ишли су према Зборишту, гдје обојица и живе. Митровић је погинуо само два километра од своје куће - рекао је извор "Гласа Српске".

Марић, који је власник возила, био је на мјесту сувозача. Он је превезен у Дом здравља у Броду, а потом и у Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци.

- Пацијент Ж. М. је збринут у Клиници за анестезију и интензивно лијечење. Он је примљен у политрауматизованом стању са доминантном повредом главе. Све даље прогнозе у вези са његовим стањем су неизвјесне - навели су у УКЦ-у РС.

У Полицијској управи Добој рекли су, наводећи иницијале, да су обавили увиђај на мјесту несреће под надзором дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Добој. Настрадали Митровић иза себе је оставио једногодишњег сина, а наводно је био растављен од жене. Извор близак истрази је испричао да је тијело младића било поред аутомобила па се претпоставља да је усљед силине удара испао из возила.

Још један млади живот угашен је у слијетању аутомобила. Нејра Мујкић (19) из Калесије погинула је у недјељу навече када је изгубила контролу над "опел астром" и ударила у бетонски стуб поред пута у Раинцима код Калесије. У "опел астри" били су и дјевојка Е. Д. (19) и младић Т. К. (20), обоје из Калесије. Они су збринути у Универзитетско-клиничком центру у Тузли. Љекари се нису изјашњавали о степену повреда које је задобила дјевојка, док је младић прошао са лакшим повредама.

Како сазнајемо, Нејра је кобне вечери била на рођендану пријатељице. Након завршетка прославе, аутом је развозила пријатеље. Она је недавно завршила фризерску школу, а била је запослена у фризерском салону у Горњим Раинцима.

У МУП-у Тузланског кантона рекли су да раде на утврђивању околности несреће и да је о случају обавијештено и Кантонално тужилаштво Тузланског кантона.

И на другим путевима у БиХ било је саобраћајних несрећа. Ч. К. (45) из Брчког повријеђен је при слијетању "пежоа" у Лолићима код Братунца. Несрећа се десила у недјељу, а повријеђени Брчак је збринут у Дому здравља у Братунцу.

Мотоциклиста С. С. из Бијељине тешко је повријеђен у судару двоточкаша са "дачијом логан" на локалном путу у бијељинском селу Батковић. Несрећа се десила у недјељу око 16 часова, а "дачијом" је управљао Р. М. из Бијељине који је прошао без повреда. Мотоциклиста је збринут у болници "Свети врачеви", а потом је пребачен на даље лијечење у Београд.

Један Зеничанин је повријеђен јуче када га је, док је возио бицикл, ударио "голф" у Травничкој улици. Повријеђени је превезен у Кантоналну болницу у Зеници.

У судару олдтајмера "принц НСУ" и "аудија" у Стржњу код Томиславграда тешко је повријеђен возач олдтајмера М. Б. (67) из Сарајева. За воланом "аудија" шибенских регистарских таблица био је С. Т. (59) из Книна. Несрећа се десила у недјељу око 14.30 часова, а на возилима је причињена велика штета.

Страдао на четвороциклу

А. А. (21) из Бусоваче подлегао је повредама које је задобио при слијетању четвороцикла "буги" у Путишу код Бусоваче. Са настрадалим у ручно израђеном возилу били су и А. К. (24) и Р. А. (20). Настрадали младић преминуо је у болници "Доктор фра Мато Николић" у Дубравама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана