Teška saobraćajka na ulazu u tunel Karaula

Teška saobraćajka na ulazu u tunel Karaula 15.02.2018 18:52 | avaz.ba

Maglaj - Na magistralnom putu M-17 Žepče – Maglaj, u mjestu Goliješnica na ulazu u tunel Karaula, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali putničko vozilo i kamion.

Ovu informaciju potvrdili su i u zeničkoj policiji, kazavši da je jedna osoba povrijeđena i prevezena u zeničku bolnici, a nakon opservacije biće poznat stepen povreda.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila, normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, kod mjesta Goliješnica. 

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom. 

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida. 

Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica. Skreće se pažnja i na učestale odrone, te se apeluje na vozače da voze opreznije.   

Pojačan je promet vozila na GP Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 20 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

(Avaz.ba/Fena)© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica