Телефон кец у рукаву оптуженог за убиство младића из Козарске Дубице

Небојша Томашевић
Телефон кец у рукаву оптуженог за убиство младића из Козарске Дубице

Бањалука - Одбрана Горана Билчара (27) из Лакташа, који је оптужен за убиство Бојана Миловановића из Козарске Дубице, затражила је од бањалучког Окружног суда да одобри вјештачење телефона оптуженог.

- Предлажемо да се извјештачи телефон како би се утврдило стање оптуженог и околности под којима се све догодило. Сматрамо да би садржина из телефона могла бити антитеза неких од тврдњи тужилаштва - казао је Билчаров адвокат Бранко Ристић.

Оптужница бањалучког Окружног тужилаштва терети Билчара да је 18. октобра убодом шрафцигера у главу убио Миловановића. Осим Билчара, оптужница је подигнута и против Марка Михајловића (27) из Бањалуке, који је био са Билчаром у друштву, те Ђорђа Боровчанина (25) и Ђорђа Ђенадије (21) из Козарске Дубице. Поменуту тројку терете за учествовање у тучи.

Суђење у овом случају почеће 30. јануара саслушањем свједока тужилаштва, договорено је јуче на статусној конференцији у Окружном суду у Бањалуци. Тужилац Саша Лаботић најавио је да ће у овом предмету саслушати седам свједока и четири вјештака, а суду ће предочити и већи број материјалних доказа. Одбрана оптужених, изузев адвоката Ристића, није износила приједлоге доказа, а то ће урадити након што тужилаштво изведе своје доказе.

Тужилаштво је оптужницу у овом предмету подигло свега непун мјесец од истраге. У њој се наводи да у овом случају 18. октобра између 2.40 и 3.20, у пекари, дошло до свађе између Билчара, Михајловића и Н. В. са једне стране, те Миловановића и Боровчанина са друге стране. Након краћег времена они су се смирили, а затим су момци из Козарске Дубице Миловановић и Боровчанин са још два друга изашли из пекаре и сјели у “фијат” којим је управљао Ђенадија.

Они су се послије неког времена поново вратили према пекари и у том моменту су видјели да Билчар и Михајловић сједају у свој аутомобил BMW и прошли су поред њих. Међутим, након неког времена Ђенадија се возилом опет вратио ка пекари, гдје су обишли BMW у којем су били Билчар и Михајловић, а који су возилом кренули за њима.

Након тога, Ђенадија је паркирао возило, а поред њега је стао и BMW. Тада су сви изашли из возила и долази до обрачуна између њих. Током туче Билчар је из гепека свог аутомобила узео дизалицу коју је бацио према Миловановићу, а затим је из гепека узео и шрафцигер и убо га два пута у сљепоочницу. Непосредно након тога Миловановић је преминуо. Билчар је током испитивања тврдио да није знао да је убио Бојана Миловановића.

Повреде

Током сукоба двије групе младића лакше су повријеђени оптужени Горан Билчар и Марко Михајловић. Билчар је задобио огуљотину на доњој усни и подлив изнад десног ока. Михајловићу, који се тукао са Ђорђем Боровчанином и Ђорђем Ђенадијом, повријеђено је раме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана