Свједоци одбране у предмету “Трезор”: Оптужени у вријеме пљачки спремали месо за славу

nezavisne.com
Свједоци одбране у предмету “Трезор”: Оптужени у вријеме пљачки спремали месо за славу

Бањалука - Тог 18. јануара 2010. године, када је у кругу бањалучке фирме “Метал” од радника “Алпха сецуритџја” украдено 572.857 КМ, Синиша Страживук (49) и ја пекли смо печенице за његову крсну славу Јовањдан.

То је у уторак у Окружном суду у Бањалуци потврдио свједок одбране Милорад Страживук, Синишин рођак, а који је, заједно са још шест лица, оптужен у предмету “Трезор”.

“Сјећам се да смо 18. јануара 2010. године Синиша и ја пекли печенице за Јовањдан. То смо радили од ујутро до негдје око 15.30”, рекао је Милорад Страживук.

Истовремено, по свједочењима која су се такође чула, и у вријеме пљачке транспорта новца “Пошта Српске”, током које су 6. маја 2008. године украдене 229.854 КМ, оптужени Аљоша Галић (29) приводио је крају посљедње припреме за своју славу.

Наиме, свједоци Маринко Добраш и Ђорђе Матић казали су да су тог датума, заједно са Галићем, припремали месо за ђурђевданску трпезу.

Тужилац Живана Бајић приговорила је свједоцима одбране јер сматра да су њихови искази смишљени да помогну оптуженима.

Страживук и Галић оптужени су у предмету “Трезор” заједно са још пет лица, а  терете их да су били организована група која је од 2008. до 2011. године извела више разбојништва тешких око два милиона марака.

На оптуженичким клупама још су и Јовица Караћ (42), Милош Мрђан (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40), те Ђорђе Ћулум (37)  из Бањалуке.

Радник “Пошта Српске” и свједок Тужилаштва Дарио Чолић потврдио је да га је 6. маја 2008. године пресрео ауди из којег су изашла четири  маскирана лица. Рекао је да су два разбојника  напала њега, а друга два раднике обезбјеђења “Центурион”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана