Supružnici iz Modriče ojadili firmu za 315.000 KM?

Nevena Bunić
Supružnici iz Modriče ojadili firmu za 315.000 KM?

Modriča - Direktorica propalog preduzeća “Granini” iz Modriče Vesna N. (43) i njen zamjenik Boro N. (51), koji su supružnici, prijavljeni su tužilaštvu zbog sumnje da su zloupotrebama nezakonito zaradili 315.000 KM.

Oni su prijavljeni Okružnom tužilaštvu u Bijeljini i zbog sumnje da su ojadili banku sa sjedištem u Bijeljini za 655.500 KM. Vesna N. prijavljena je dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je ove i prošle godine, u dogovoru sa suprugom, koji je i vlasnik preduzeća “Granini”, prebacila pomenutu sumu na svoj račun.

- Tako je onemogućila preduzeću da nastavi poslovanje, nakon čega je pokrenuta likvidacija. “Granini” nije mogao da plaća neizmirene obaveze, a ova firma imala je oko 655.000 KM duga prema banci u Bijeljini - kazao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su, navodeći inicijale, da prijavljene terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

- V. N. sumnjičimo da je kao odgovorna u preduzeću iskoristila svoj položaj i u više navrata novac sa računa preduzeća prebacila na svoj. Na ovaj način V. N. je znatno umanjila likvidnost firme, a time i onemogućila isplatu duga banci. B. N. teretimo da je učestvovao u donošenju odluka na osnovu kojih je prebačen novac preduzeća - saopštili su u Policijskoj upravi Doboj.

Prijavljeni Boro N. je odbacio sve optužbe.

- Ništa od navedenog nije tačno i to će ubrzo biti dokazano pred sudom. Ja i moja žena nemamo taj novac. Preduzeće je propalo zbog lošeg sistema, jake konkurencije, a ne zbog malverzacija - kazao je Boro N.

Preduzeće “Granini” je prije likvidacije imalo nekoliko marketa i prodajnih objekata u Modriči, a zapošljavali su više desetina radnika. Prijavljeni Boro N. u ovom gradu je poznat po humanitarnim akcijama. Godinama je darovao božićne pečenice siromašnim sugrađanima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana