Suprugu napao nožem pa se objesio u šupi

N. B.
Suprugu napao nožem pa se objesio u šupi

Sarajevo - Ragib T. (73) iz Sarajeva objesio se nakon što je nožem napao suprugu Sabahetu T. (80) u njihovoj kući u sarajevskom naselju Buća potok.

Tragedija se desila u nedjelju rano ujutro nakon što su se supružnici žestoko posvađali. U jednom trenutku Ragib je uzeo nož kojim je napao suprugu, a potom je otišao u šupu gdje se objesio.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) rekli su da im je prvobitno prijavljen napad nožem.

- Po dolasku smo zatekli povrijeđenu ženu, kao i tijelo muškarca. Ona je zbrinuta, a naši službenici su obavili uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva. Radimo na utvrđivanju okolnosti u ovom slučaju - naveli su u MUP-u KS.

Povrijeđena starica je vozilom hitne pomoći prevezena u bolnicu. Nezvanično saznajemo da je zadobila lakše povrede.

Od mještana koji žive u blizini ovog bračnog para saznajemo da su oni i ranije često imali sukobe.

Prije samo tri mjeseca u sarajevskom naselju Soukbunar takođe je tragično završena bračna svađa. Merzija Delalić (56) kuhinjskim nožem u srce je ubola supruga Seada (57) u njihovoj kući. Ona je policiji tada ispričala da je tokom žestoke svađe došlo do naguravanja te da je u ruci imala nož kojim je izbola supruga, a koji je od uboda iskrvario i preminuo.

Oni su u braku bili tri decenije, a prema njenim riječima, počeli su da se svađaju nakon što se on odao alkoholu. Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Delalićeve zbog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana