Суђење Слободану Марковићу: Траже вјештачење палице којом је претучена жена

Н. Т.
Суђење Слободану Марковићу: Траже вјештачење палице којом је претучена жена

Бањалука - Одбрана Слободана Марковића (57) из Бањалуке, оптуженог за покушај убиства суграђанке Биљане Кесеровић, јуче је у бањалучком Окружном суду затражила изузеће вјештака медицинске струке Милана Срдића, кога је ангажовао суд да утврди какве је повреде задобила жртва.

- Тај вјештак је запослен у установи у којој ради вјештак ког је тужилаштво ангажовало у овом случају на вјештачењу повреда оштећене. Он се са тим налазом вјероватно већ раније упознао па је спорна његова пристрасност - рекао је Марковићев адвокат Миљкан Пуцар.

Он је суду поднио и захтјев да стручњак механичке струке Борислав Галић вјештачи палицу којом је Марковић, према оптужници, претукао Кесеровићеву.

- Та је палица била обмотана најлоном испод којег је била чоха. Потребно је утврдити какве повреде су се таквим оруђем могле начинити и каква је намјера била оптуженог с обзиром на то - казао је Пуцар.

Судија Сњежана Кудрић након ових приједлога одбране одгодила је суђење за 21. јануар. Истакла је да ће до сљедећег рочишта одлучити о захтјевима адвоката Пуцара.

Марковићу се поново суди за покушај убиства Кесеровићеве, коју је, према оптужници, брутално претукао у децембру 2016. године. Њега је бањалучки Окружни суд у септембру прошле године осудио на пет година затвора због овог случаја, али је ту пресуду у мају ове године укинуо Врховни суд РС и предмет вратио на поновно суђење.

Пресуда је укинута на основу жалбе одбране. Према укинутој пресуди, Марковић је Кесеровићеву покушао да убије 5. децембра 2016. године када ју је напао у подземној гаражи и брутално претукао палицом.

Он је, наведено је у оптужници, Кесеровићеву покушао  да угура у возило, али није успио, па јој је стао ногом за врат и наставио да је туче клечећи на њој. Ухватио ју је за врат и завезао јој платно преко уста да не би галамила, али је она скинула платно и почела да дозива у помоћ. Марковића су у батинању жене зауставиле њене комшије Немања Чигојевић и адвокат Дарко Кременовић, који су случајно наишли и чули вриску.

Марковић је током ранијег суђења изјавио да се каје због свега и да нема ријечи којима би могао да изрази жаљење. Истицао је да није имао намјеру да убије Кесеровићеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана