Sud odbio nagodbu zbog male kazne dileru

Nebojša Tomašević
Sud odbio nagodbu zbog male kazne dileru

Banjaluka - Sudija za prethodno saslušanje banjalučkog Okružnog suda Svetlana Marić odbacila je sporazum o priznanju krivice koji je optuženi za šverc narkotika Milko Šarčević (22) iz Doboja zaključio sa banjalučkim Okružnom tužilaštvom.

Po tom sporazumu optuženi je  pristao da bude osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora, ali je sudija kazala da ne može da prihvati sporazum.

- Sporazum je previše dobar za Šarčevića i na ovakav bih i ja pristala - kazala je Marićeva.

U ovom slučaju osim Šarčevića optužen je i Nikola Đurić koji je odustao od  sporazuma o priznanju i izjasnio se da nije kriv. Đurić se ranije sa tužilaštvom dogovorio o sporazumu i prihvatio da bude osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora, ali ga na kraju nije potpisao.

Branilac Šarčevića, advokat Marko Mikeš, izjavio je da mu nije jasno zašto je sporazum odbačen.

- Sve je urađeno u skladu sa zakonom, a predviđena kazna je adekvatna svrsi kažnjavanja - kazao je Mikeš.

Prema optužnici Šarčević i Đurić su 30. novembra 2017. godine došli iz Doboja u Prnjavor u namjeri da prodaju narkotike. Angažovali su taksistu D. K. da ih doveze. Kada su stigli u Prnjavor, u kafiću "Tango" sastali su se sa Borisom R. i ponudili da mu prodaju marihuanu i spid. Međutim, tada ih je uhapsila policija koja je kod Šarčevića pronašla tri pakovanja marihuane od oko 280 grama, dok je Đurić tada bacio četiri paketića marihuane, paketić spida i sedam tableta ekstazija. Na osnovu sudske naredbe pretresene su prostorije koje koriste i u Đurićevom stanu u Doboju pronađeno je oko 600 grama marihuane, 100 tableta ekstazija, oko 100 grama spida i digitalna vaga. Šarčević i Đurić uhapšeni su početkom decembra 2017. i određen im je pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana