Straživuk prijetnje sudiji nazvao šalom

Nebojša Tomašević
Straživuk prijetnje sudiji nazvao šalom

Banjaluka - Siniša Straživuk (49) iz Banjaluke, sudiji banjalučkog Okružnog suda Snježani Kudrić poslao je više poruka u kojim joj je prijetio, ali i govorio da se šali i da ne misli ozbiljno, saznaje “Glas Srpske”.

Izvor blizak istrazi je kazao da je on tokom istrage ovih prijetnji u policiji i kod tužioca priznao da se dopisivao sa sudijom porukama putem telefona rekavši da su razmijenili više poruka, ali je istakao da je sve bila šala.

- Straživuk se s Kudrićevom putem poruka navodno dopisivao više sati. On je tokom istrage rekao da ništa nije ozbiljno shvatio i da se radi samo o šali, te da nije mislio da prijeti sudiji. Govorio je i da ima određenih problema, da pije neke lijekove i da nije ispravno razmišljao - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, Straživuk nije mogao da tačno objasni odakle mu broj od sudije.

- Govorio je da se broj može naći na internetu. Međutim, u  njegovom džepu smo našli ceduljicu s brojem sudije Kudrić - kazao je ovaj izvor.

Straživuku je juče nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu predložen jednomjesečni pritvor. Terete ga za napad na sudiju i javnog tužioca.

- Prijedlog za određivanje ove mjere upućen je Okružnom sudu u Banjaluci zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao da ponovi djelo ili da utiče na svjedoke i dokaze - rekli su u tužilaštvu.

Osumnjičeni je juče predat u nadležnost suda, ali do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” sudija ga nije saslušao.

Straživuk je uhapšen u ponedjeljak u svom stanu u banjalučkom naselju Borik nakon što su prijavljene njegove prijeteće poruke. Prilikom hapšenja pretresen je njegov stan i oduzet mu je telefon. Sudija Kudrić predsjedava sudskim vijećem koje vodi postupak protiv Straživuka u predmetu “Trezor” zbog optužbi da je počinio više milionskih razbojništava. Ovo je drugi slučaj prijetnji sudiji Kudrić, koja važi za jednog od najboljih i koja vodi neke od najtežih slučajeva organizovanog kriminala. Milko Šarčević (22) iz Doboja nedavno je optužen zbog prijetnji sudiji Kudrić i protiv njega vode sudski proces. On je 16. jula, nakon što mu je izrečena presuda kojom je osuđen na pet godina zatvora zbog šverca droge, u vozilu sudske policije kazao: “Snježo je**ću ti majku, je*** ti Banjaluku”, a zatim rekao “Snježana Kudrić ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora”.

“Trezor”

Siniša Straživuk optužen je u predmetu “Trezor” zbog sumnje da je je bio dio sedmočlane organizovane grupe koja je od 2008. do 2011. godine počinila više razbojništava na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa.

Terete ih da su ukrali gotovo dva miliona maraka. Između ostalog optuženi su i za pljačku 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke. U ovom predmetu, osim njega, na optuženičkoj klupi su Miloš Mrđan (42),  Jovica Karać (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), kao i Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana