Starica vilama ubola komšinicu

Nevena Bunić
Starica vilama ubola komšinicu

Doboj - Bosiljka V. (68) iz Doboja ispitana je zbog sumnje da je vilama ubola komšinicu (76) jer je rukom kroz ogradu prešla u njeno dvorište, saznaje “Glas Srpske”.

Sukob žena desio se u utorak ujutru, kada su prve komšinice u ulici Dobojskih brigada radile u svojim dvorištima neposredno uz ogradu koja im dijeli imanja. Pretpostavlja se da netrpeljivost između njih traje duže vrijeme.

- U jednom momentu starica je došla do ograde kroz koju je provukla ruku jer je htjela da skine lim koji je bio sa druge strane. To je razbjesnilo Bosiljku. Uzela je vile i njima u ruku ubola staricu koja je krenula jaukati od bola. Krvi je bilo na sve strane - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Povrijeđena starica je zbrinuta u dobojskoj bolnicu gdje su joj konstatovali lakše povreda. Nakon saniranja rane, puštena je na kućno liječenje. Policija je obavila uviđaj na mjestu gdje se desio incident.

- Prijavljeno nam je da je B. V. poljoprivrednim alatom povrijedila staricu i radimo na utvrđivanju svih okolnosti. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju - rekla je portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Poljoprivredni alat bio je koban i za stanovnika Biljevine kod Žepča D. M. (49), koji je policiji prijavio da ga je godinu stariji mještanin ovog mjesta D. B. napao sjekirom.

Napadnuti muškarac je istražiocima ispričao da je D. B. na njega nasrnuo bez ikakvog razloga i nekoliko puta ga udario sjekirom u glavu. Policija je ispitala D. B, a napadnutom muškarcu je pomoć pružena u Domu zdravlja u Žepču, a  potom i  u Kantonalnoj bolnici u Zenici, gdje je zadržan na liječenju. Ljekari su ga  zadržali radi daljih pretraga.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) rekli su da su obavili uviđaj i da su o svemu obavijestili Kantonalno tužilaštvo.

- Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog ćemo podnijeti izvještaj zbog nanošenja povreda - naveli su u MUP-u ZDK.

Šokirani mještani

Većinu stanovnika ulice Dobojskih brigada šokirao je sukob dvije starije žene.

- Bože sačuvaj. Ne mogu ni da zamislim da neko nekoga može napasti bez razloga i to vilama. Smiješno je da se sukobe starice, a tragično da jedna drugu povrijedi - rekla je jedna mještanka ove ulice.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana