Старац изгорио код Котор Вароша док је пекао ракију

Небојша Томашевић
Старац изгорио код Котор Вароша док је пекао ракију

Котор Варош - Весељко Марић (77) погинуо је у пожару који је избио док је пекао ракију у помоћном објекту у селу Крушево Брдо код Котор Вароша.

Трагедија се догодила током ноћи између недјеље и понедјељка, а претпоставља се да је старац заспао поред котла.

- Вјероватно је из котла испао жар и тако изазвао кобни пожар. С обзиром на то да је човјек цијели дан пекао ракију вјерујемо да га је стигао умор па је заспао. Зато није ни примијетио ништа, па се ватра брзо проширила, а њега је дим угушио - казао је извор близак истрази.

Додао је да је ватра  захватила котао и цијели објекат који је готово у потпуности изгорио. Према незваничним информацијама мртвог Весељка пронашао је син Винко који је јуче ујутро дошао до родитељске куће да обиђе оца и мајку.

- Нажалост када је стигао видио је да је изгорјела шупа гдје је отац пекао ракију. Одмах је ту утрчао и нашао мртвог Весељка. Велика је ово трагедија, поготово за породицу Марић - казао је један мјештанин Крушева Брда не желећи да му помињемо име.

Истакао је да је све мјештане овог села шокирала трагедија и не могу да вјерују шта се десило. Према његовим ријечима Весељко је живио са супругом и како су чули у вријеме избијања пожара с несрећним старцем није нико био.

- Знам да је јуче пекао ракију и видио сам да је син који живи у Котор Варошу ишао код њега и вратио се у поподневним часовима. Вјероватно је Весељко остао сам до касно у ноћ да  пече ракију па је заспао код котла док је још ватра горјела - казао је овај мјештанин.

Према његовим ријечима, Марићи живе мало даље и издвојени су од осталих кућа, па нико није ни видио пожар.

- Супруга му је такође старија па вјероватно је и она заспала и није ништа видјела - казао је он.

У овом селу за страдалог Весељка Марића имају само ријечи хвале и кажу да је био добар и вриједан домаћин који је свима излазио у сусрет.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да им је овај случај пријављен јуче око седам часова ујутро.

- Увиђајем је констатовано да је усљед непажње у пожару страдао седамдесетседмогодишњак. У овом случају нема елемената кривичног дјела, а о свему је обавијештен дежурни тужилац - рекли су у полицији не наводећи друге детаље.

Породица

Мјештани Крушевог Брда кажу да страдали Весељко Марић има супругу и два сина Винка и Бору који имају своје породице и не живе са њима.

- Један син му живи у Котор Варошу гдје и ради, а други је отишао у Словенију да ради. Прије неког времена тај син и његова супруга су живјели код њих на спрату куће, али су се недавно одселили тако да су Весељко и супруга остали сами - казао је један мјештанин Крушева Брда не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана