Станивуковићу прекршајни налог за оштећење полицијског аута

Срна
Станивуковићу прекршајни налог за оштећење полицијског аута

Бањалука - Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић рекао је данас да је "добио прекршајни налог на износ од 500 КМ због пресијецања жуте траке на Тргу Крајине, те да га полиција кривично гони због оштећења полицијског аутомобила".

Он је рекао да је у полицијском притвору провео 24 часа, али да му није предочено по којем члану закона. "Шта сам ја то урадио, био сам међу људима који су слободни. Они су стајали ван траке, били достојанствени и разговарали. Питам зашто је полиција кренула на слободне људе, који немају везе ни са мном ни Давором Драгичевићем. Био сам ту, није било упозорења и кренули су на нас", рекао је Станивуковић, који тврди да су га полицајци ударали.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да је "стављен у својство свједока као народни посланик када је Давор Драгичевић дошао испред парламента Српске, када је наводно маса узвикивала жУдри Лукачаж, и да је он то наводно чуо". "То није моја изјава и нисам то потписао", рекао је Станивуковић.

Он тврди да је у полицијским колима "вријеђан и психички узнемираван", те упитао зашто је полиција други пут "кренула према грађанима". "Привели су ме други пут, ударали су ме по врату, све ме боли и то је уведено у записник", рекао је Станивуковић.

Он је додао да је његова порука да треба "ићи достојанствено и до краја", те најавио да ће доћи вечерас на окупљање групе "Правда за Давида" у Бањалуци "без жеље да се било коме супротставља".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана