Српчанин пуцао на полицајце који су му притекли у помоћ

Небојша Томашевић
Српчанин пуцао на полицајце који су му притекли у помоћ

Србац - Драган Берић (31) из Српца ухапшен је јуче јер је из очевог пиштоља пијан запуцао на полицајце који су му притекли у помоћ након што је аутомобилом завршио у каналу у Инађолу код ове општине, сазнаје “Глас Српске”.

Срећом, нападач није био прецизан па су хици промашили мете и нико није повријеђен. Све се десило око 2.30 часова када су полицајци покушали да помогну Берићу који је “смартом” слетио с пута у мањи канал.

- Полицајци су добили информацију да је аутомобил слетио с пута у Инађолу. Одмах по доласку на мјесто несреће пришли су да помогну возачу. Међутим, када су му пришли он је   изненада отворио врата и из пиштоља испалио хитац према њима. Срећом, промашио их је, а они су га брзо савладали и одузели му оружје - казао је извор близак истрази.

Додао је да је након тога осумњичени Берић алкотестиран и утврђено је да има 1,61 промила алкохола у крви. Према ријечима овог извора пиштољ из кога је осумњичени пуцао власништво његовог оца који посједује дозволу за оружје.

Берић у несрећи није повријеђен нити је на аутомобилу причињена велика  штета. Незванично сазнајемо да је током испитивања у полицији казао да није намјерно пуцао на полицајце већ да је случајно испалио хитац из пиштоља.

- Казао је како му није била намјера да пуца на полицију и да их убије или повриједи. Та његова прича је сумњива, јер ако је случајно испалио хитац, поставља се питање зашто је држао метак у цијеви и откочено оружје - казао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Градишка, наводећи иницијале, потврдили су да је Берић испалио хитац према полицајцима који су му покушали помоћи након што је возилом слетио с пута.

- Осумњичени Д. Б. је ухапшен и биће испитан, а у току је истрага ради утврђивања околности. Обавијештено је Окружно тужилаштво Бањалука и у току је рад на квалификацији кривичног дјела - рекли су у ПУ Градишка.

Незванично сазнајемо, да ће против Берића полиција  тужилаштву навјероватније поднијети извјештај за угрожавање безбједности и недозвољену производњу и промет оружја.

Ранији напади

Полицајци су у посљедње вријеме били на мети нападача који на њих пуцају, налијећу аутима и ударају чим стигну. Држављанин Србије Срђан Бугарски 9. јула је возећи украдени “пежо 407”, ударио у полицијску патролу која је покушала да га заустави у Кривачи код Билеће. При том је ударио и у камион на путу. Полицајац који је покушао да га заустави у тренутку се склонио и тако успио да се спаси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана