Srednjoškolac pretukao vršnjaka na času fizičkog

Nevena Bunić
Srednjoškolac pretukao vršnjaka na času fizičkog

Doboj - Učenik Ugostiteljske škole (15) u Doboju prijavljen je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu zbog sumnje da je pretukao svog vršnjaka iz Saobraćajno-elektro škole.

Sve se odigralo krajem drugog polugodišta na času fizičkog vaspitanja u sali koju koriste učenici svih škola i smjerova u Srednjoškolskom centru u Doboju.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola dobojske regije i direktor Saobraćajno-elektro škole Spasoje Vasiljević ispričao je da se sukob maloljetnika desio na početku časa na kome su bili učenici Saobraćajno-elektro škole, dok su na tribinama bili đaci Ugostiteljske škole koji su imali čas poslije njih. Jedan od đaka Ugostiteljske škole (15) sišao je i pitao profesora fizičkog može li da igra fudbal sa vršnjacima iz Saobraćajno-elektro škole, a ovaj mu je to i dopustio.

- Poslije nekoliko minuta došlo je do naguravanja između njega i njegovog vršnjaka iz Saobraćajno-elektro škole. Potukli su se, a učenik iz Ugostiteljske škole je nekoliko puta snažno udario rivala. Sve je kratko trajalo, a profesor ih je rastavio. Ne znam zbog čega je došlo do sukoba - rekao je Vasiljević.

Vasiljević je istakao je da njegova škola preduzela sve mjere da kazni vinovnike sukoba i odgovorne za tuču.

- Odmah poslije tuče obavijestili smo Centar za socijalni rad, policiju i roditelje učenika sa kojima smo razgovarali. Mladići koji su se potukli poznaju se i ranije su se družili. Pokrenuli smo disciplinski postupak protiv profesora fizičkog, a konačna odluka o ovom slučaju biće donesena kada bude završen raspust - kazao je Vasiljević.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetni nasilnik je svog drugara tukao šakom, laktom i nogama po cijelom tijelu.

- Sve se desilo naočigled drugih učenika i profesora. Učenik Saobraćajno-elektro škole završio je sa slomljenim nosom - rekao je izvor blizak istrazi.

U Ugostiteljskoj školi se nisu javljali na naše telefonske pozive.

Teške povrede

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da je maloljetnik osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih povreda.

- S obzirom na to da se radi o maloljetniku i zbog osjetljivosti slučaja, ne možemo iznositi više informacija - kazali su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana