Сребреничанин претукао полицајца због супруге

Невена Бунић
Сребреничанин претукао полицајца због супруге

Сребреница - Радивоје Стевановић (35) звани Пиц-Пиц и браћа Душан (19) и Недељко Глигић (21) из Сребренице ухапшени су због сумње да су претукли граничног полицајца из Србије и оштетили му аутомобил, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у недјељу око 18 часова, а према незваничним информацијама, насилници су претукли полицајца јер је неколико дана раније претресао Стевановићеву супругу на граници са Србијом. Жена је наводно контролисана због сумње да шверцује дрогу, јер је њен супруг од раније познат полицији по разним кривичним дјелима.

- Стевановић је побјеснио када је чуо да му је граничар додиривао жену. Њих двојица су се првобитно сукобили на бензинској пумпи у овом мјесту. Ту је Стевановић насрнуо  на граничара и пријетио му да ће га запалити бензином. Касније је са браћом Глигић дошао испред куће у Скеланима у којој полицајац повремено борави, пошто живи у Србији. Разбили су му стакла на “пасату”, а потом га претукли - испричао је извор “Гласа Српске”.

Насилници су након премлаћивања побјегли, али су их органи гоњења брзо пронашли и ставили им лисице на руке.

У Полицијској управи Зворник рекли су, наводећи иницијале, да ухапшену тројку терете за наношење повреда, угрожавање безбједности и одузимање туђе ствари.

- Радимо на расвјетљавању овог случаја. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво у Бијељини - рекао је портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.

Повријеђени полицајац је збринут у болници у Бајиној Башти у Србији. Није познат степен повреда које је задобио.

Инциденти су обиљежили и претходни викенд и у Источном Новом Сарајеву. Миломир Лучић (22) из Источне Илиџе и Лука Станишић (20) из Источног Новог Сарајева ухапшени су због сумње да су флашама претукли М. С. (22) у пекари у Спасовданској улици. Све се десило у суботу у четири часа након ноћног изласка. М. С. је ушао у пекару, а потом су му пришли Лучић и Станишић са којима се посвађао. Свађа је убрзо прерасла у тучу, у којој је двојац флашама тукао младића. Лучић је ухапшен исте вечери, а Станишић наредни дан. Младић је збринут у болници Касиндо у Источном Сарајеву са посјекотинама на глави и сломљеним зубом.

Премлатио ујака

Извор “Гласа Српске” је испричао да су Радивоје Стевановић и браћа Глигић од раније познати по деликтима.

- Стевановић се раније тукао и правио је нереде, а наводно је премлатио и сопственог ујака. Хапшен је због дроге.  Браћа Глигић познати су по конзумирању наркотика - рекао је овај извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана