Spriječili ženu da skoči s prozora

Nevena Bunić
Spriječili ženu da skoči s prozora

Banjaluka - Prava drama odigrala se na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjaluci gdje je starija pacijentkinja htjela da skoči sa prozora petog sprata, međutim reakcijom policajaca, zaposlenih na UKC-u i člana porodice teško bolesne žene, tragedija je spriječena.

Sve se desilo u noći između petka i subote, a pregovori tima spasilaca sa očajnom ženom trajali su jedan čas.

Prema nezvaničnim informacijama, žena je oko 23 časa izašla na prozor petog sprata na južnom krilu ove ustanove, prijeteći da će skočiti.

- Ubrzo su stigli policajci i sestra nesrećne žene, koji su počeli da je odvraćaju od njene namjere, a u pregovore su se uključili i zaposleni na UKC-u. Kada se činilo da neće uspjeti da je odgovore od namjere da se ubije, jedan policajac, zajedno sa njenom sestrom, uspio je da je zgrabi i tako je spriječena tragedija - rekao je izvor blizak istrazi.

Nesrećna žena navodno ima više od 50 godina i pacijent je na Klinici za onkologiji UKC-a.

U akciju spašavanja bilo je uključeno i sedam banjalučkih vatrogasca, koji su bili ispred UKC-a.

- Nismo htjeli da ulazimo, jer bismo je preplašili. U pregovore su bili uključeni policijska patrola, obezbjeđenje UKC-a i jedan član njene porodice, koji su spriječili samoubistvo. Sve je bilo gotovo 15 minuta poslije ponoći - rekao je komandir voda u Vatrogasnoj jedinici Banjaluka Draško Uvalić.

Odvraćanje očajnih samoubica od namjere da oduzmu sebi život često je zadatak vatrogasaca i policije. Prije dva mjeseca vatrogasci Ognjen Medaković (30) i Đorđe Vavan (28) i policajac Aleksandar Janković spasili su život mladiću Ž. P. (21) koji je htio da skoči u Vrbas na pružnom prelazu preko rijeke u naselju Česma. Trojka mu uspjela prići korak po korak. Vatrogasac Medaković ga je odgovarao, govoreći mu da ničiji život nije lak, nakon čega su ga Vavan i Janković uhvatili. U novembru je u Banjaluci policajac Igor Egeljić (44) pokazao nesvakidašnje herojstvo spasivši Lj. P. (42) koji je sa Gradskog mosta skočio u rijeku sa namjerom da se ubije. Zadržao ga je na površini vode do dolaska vatrogasaca. Nažalost, nesrećni čovjek je preminuo narednog dana od zadobijenih povreda.

UKC

Na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci potvrdili su da je pacijentkinja prijetila samoubistvom, ali nisu htjeli da govore o više detalja.

- Zbog zaštite privatnosti pacijenata, a i zbog osjetljivosti situacije, ne želimo iznositi više informacija - rekli su u UKC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana