Спријечили жену да скочи с прозора

Невена Бунић
Спријечили жену да скочи с прозора

Бањалука - Права драма одиграла се на Универзитетском клиничком центру (УКЦ) у Бањалуци гдје је старија пацијенткиња хтјела да скочи са прозора петог спрата, међутим реакцијом полицајаца, запослених на УКЦ-у и члана породице тешко болесне жене, трагедија је спријечена.

Све се десило у ноћи између петка и суботе, а преговори тима спасилаца са очајном женом трајали су један час.

Према незваничним информацијама, жена је око 23 часа изашла на прозор петог спрата на јужном крилу ове установе, пријетећи да ће скочити.

- Убрзо су стигли полицајци и сестра несрећне жене, који су почели да је одвраћају од њене намјере, а у преговоре су се укључили и запослени на УКЦ-у. Када се чинило да неће успјети да је одговоре од намјере да се убије, један полицајац, заједно са њеном сестром, успио је да је зграби и тако је спријечена трагедија - рекао је извор близак истрази.

Несрећна жена наводно има више од 50 година и пацијент је на Клиници за онкологији УКЦ-а.

У акцију спашавања било је укључено и седам бањалучких ватрогасца, који су били испред УКЦ-а.

- Нисмо хтјели да улазимо, јер бисмо је преплашили. У преговоре су били укључени полицијска патрола, обезбјеђење УКЦ-а и један члан њене породице, који су спријечили самоубиство. Све је било готово 15 минута послије поноћи - рекао је командир вода у Ватрогасној јединици Бањалука Драшко Увалић.

Одвраћање очајних самоубица од намјере да одузму себи живот често је задатак ватрогасаца и полиције. Прије два мјесеца ватрогасци Огњен Медаковић (30) и Ђорђе Ваван (28) и полицајац Александар Јанковић спасили су живот младићу Ж. П. (21) који је хтио да скочи у Врбас на пружном прелазу преко ријеке у насељу Чесма. Тројка му успјела прићи корак по корак. Ватрогасац Медаковић га је одговарао, говорећи му да ничији живот није лак, након чега су га Ваван и Јанковић ухватили. У новембру је у Бањалуци полицајац Игор Егељић (44) показао несвакидашње херојство спасивши Љ. П. (42) који је са Градског моста скочио у ријеку са намјером да се убије. Задржао га је на површини воде до доласка ватрогасаца. Нажалост, несрећни човјек је преминуо наредног дана од задобијених повреда.

УКЦ

На Универзитетском клиничком центру у Бањалуци потврдили су да је пацијенткиња пријетила самоубиством, али нису хтјели да говоре о више детаља.

- Због заштите приватности пацијената, а и због осјетљивости ситуације, не желимо износити више информација - рекли су у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана