Специјалцима и сараднику укинута пресуда

Н. Т.
Специјалцима и сараднику укинута пресуда

Бањалука - Врховни суд РС укинуо је првостепену пресуду тројици бивших припадника Специјалне јединице полиције и њиховом сараднику којом су били осуђени на укупно 42 године затвора за пљачку око 616.000 КМ на аутопуту Бањалука - Градишка.


Судије Врховног суда утврдике су да је у поступку вођеном пред судским вијећем Окружног суда у Бањалуци дошло до битних повреда кривичног поступка и наложиле да суђење буде поновљено.

Врховни суд РС разматрао је 18. јануара жалбе на пресуду бившим специјалцима Владану Малићу и Горану Парашу из Бањалуке и Александру Поповићу из Котор Вароша који су у првостепеном поступку осуђени на по 11 година затвора и сувласнику ауто-куће "Кватро" Олегу Банди из Бањалуке који је добио девет година.
Одбрана оптужених затражила је од Врховног суда да их ослободи кривице или да одбаци оптужбу против њих. Браниоци сматрају да је начињено пуно пропуста, да су незаконито прикупљани докази, а под знак питања је стављена и надлежност првостепеног суда. Адвокати четворице осуђених затражили су од Врховног суда и да им укине притвор.
У овом случају бивши специјалци Горан Јањуз из Козарске Дубице и Жељко Инђић из Братунца осуђени су раније на по пола године затвора на основу споразума о признању кривице у склопу којег су пристали и да свједоче против оптужене четворке. Бивши радник агенције "Сектор секјурити" Данијел Кузмић из Котор Вароша осуђен је на основу истог аранжмана са тужилаштвом на три године затвора.
Пљачка се догодила 22. септембра 2015. године када је "аудијем А6" пресретнута колона возила "Сектор секјуритија" на аутопуту Бањалука - Градишка у близини Церовљана, а затим нападнута из ватреног оружја послије чега су однесени коферу са новцем.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана