Spasio davljenika pa se utopio u talasima

N. T.
Spasio davljenika pa se utopio u talasima

Igalo - Sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaša Senaid Išerić utopio se u blizini Igala u Crnoj Gori tokom spasavanja mladića od davljenja u uzburkanom moru.

Ova tragedija desila se u nedjelju u popodnevnim časovima.

Prema nezvaničnim informacijama, Išerić je, čim je u moru vidio muškarca kako se guši, bez oklijevanja priskočio u pomoć. Tog mladića je spasao, ali je on, nažalost, preminuo.

- Išerić i njegov kolega su zaplivali prema osobi koja se gušila kako bi je izvukli. Priča se da je, nakon što je doplivao do njega, davljenik u grču i borbi da se spasi udario Išerića u grudi. On je izgubio dah, a jaki talasi su ga poklopili i odvukli pod vodu - kazao je član Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš Rasim Alić.

Prema njegovim riječima, Išerić je prije nego što je potonuo rekao čovjeku koji je bio s njim: “Ti se spasavaj, ja ne mogu ništa više”. Prema nezvaničnim informacijama, nakon nekog vremena drugi ljudi izvukli su Išerića iz vode, ali, nažalost, nije mu bilo spasa.

Članovi Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš o stradalom imaju samo riječi hvale.

- Ostali smo bez velikog čovjeka i prijatelja, bez velikog druga i borca. Dragi naš druže, prijatelju, nijedna riječ u ovom momentu ne može da opiše tugu niti prenese osjećanja koja se u ovom momentu isprepliću, od ljutnje što se to desilo tako, do beskrajne tuge jer smo te izgubili. Hvala ti za sav tvoj rad, za sve tvoje beskrajno zalaganje, za tvoju nesebičnost i tvoju požrtvovanost. Hvala ti za svaku tvoju pomoć, za svaku lijepu i toplu riječ, za napredak našeg udruženja. Upravni odbor udruženja porodici Išerić izražava duboko iskreno saučešće povodom smrti našeg prijatelja - saopšteno je iz Udruženja antifašista.

Iza Išerića su ostali supruga i dvojica sinova, a porodica, rodbina, prijatelji i brojni sugrađani od ovog čovjeka velikog srca će se oprostiti danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana