Шокантни детаљи из оптужнице: “Дјевојчицу закључавао па је скидао”

nezavisne.com
Шокантни детаљи из оптужнице: “Дјевојчицу закључавао па је скидао”

Посушје - Када у његовој кући никог не би било, шездесетпетогодишњак из Посушја би позвао десетогодишњу комшиницу, те би је одвео у своју спаваћу собу, закључавао врата, а онда скидао и њу и себе.

“Независне” сазнају да то пише у оптужници против Посушака, чији идентитет, ни село одакле је, не откривамо с циљем заштите жртве.

Према оптужници Кантоналног тужилаштва у Широком Бријегу, блудничење над дјевојчицом, рођеном 2008. године, почело је средином 2015, што значи да је тада имала свега - седам година! А трајало је непуне три године, све док страхоте које је доживјела није испричала мајци.

“Позвао би своју десетогодишњу сусједу и повлачећи је за руку, силом одвео у своју спаваћу собу, гдје би закључао врата, а потом би јој на њеном мобилном телефону показивао слике, видео-записе и друге сличне предмете порнографског садржаја”, пише у тој оптужници.

Притом јој је, додаје се, показао како се на интернет претраживачу на мобилном телефону укуцава ријеч “секс”.

“То је дјевојчица, не знајући шта та ријеч значи, учинила и на тај се начин излагала порнографским садржајима, па након што би јој показао снимке таквог садржаја, он их је гледао с њом и кад би их погледали рекао би јој да и они то понове”, наводи се у оптужници коју је потврдио Општински суд у Широком Бријегу.

Затим је, додаје се, дјевојчицу дирао по дијеловима тијела испод и изнад одјеће.

“Покушавао је њу натјерати да руком и устима дира његов полни орган, а потом јој је више пута покушао скинути одјећу у чему је успијевао скидајући јој тајице и гаћице, па кад би их она успјела брзо обући натраг, испред дјетета је скидао своју одјећу и на тај начин би јој показивао интимне дијелове свог тијела тјерајући је да га дира”, наводи се у оптужници.

Притом је дјевојчици, додаје се, запријетио да то што раде не смије никоме рећи, о чему је она и ћутала све до краја априла ове године.

“Тада је својој мајци признала шта јој је он чинио, ради чега је све то мајка дјевојчице пријавила у Полицијску управу Посушје”, наглашава се у оптужници.

Општински суд у Широком Бријегу за још пола године продужио је притвор шездесетпетогодишњаку, након што је тамошње Кантонално тужилаштво затражило продужење притвора због опасности да би могао утицати на свједоке и поновити иста или слична кривична дјела.

“Жупанијско тужитељство је у оптужници предложило суду саслушање 13 свједока, четири вјештака и одређени број материјалних доказа”, навео је за “Независне” Јосип Аничић, портпарол Кантоналног тужилаштва у Широком Бријегу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана