Slađan Dačić, policajac koji je spasio mladića iz Sane: Svako moj kolega bi uradio isto

Slađan Dačić, policajac koji je spasio mladića iz Sane: Svako moj kolega bi uradio isto 02.01.2018 15:31 | Srna

Prijedor - Policajac iz Prijedora Slađan Dačić /28/ nije bio na dužnosti kada je noćas skočio u Sanu kod gradskog mosta u Prijedoru i spasio mladića koji je pokušao da se ubije.

Dačić, koji je već dvije godine zaposlen u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjaluci, petnaestak minuta iza ponoći bio je sa djevojkom koja je potom automobilom krenula prema Ljubiji i na ogradi gradskog mosta ugledala mladića kako se sprema da skoči.


Pozvala je Slađana i on se vrlo brzo automobilom dovezao do mosta. Kaže da je pokušao da odgovori mladića od skoka, ali nije uspio.

"Stalno je govorio da ne zna da pliva, ali da mora da skoči", ispričao je danas Slađan novinarima.

Potom je Slađan otrčao do kraja mosta i sa obale skočio u rijeku. "Uspio sam da ga stignem i uhvatim za kragnu i tako smo doplivali do obale nizvodno nekih 300-400 metara", priča Slađan.

On je dodao da se mladić nagutao vode, ali je vrlo brzo došao sebi i zahvaljivao se što ga je spasio.

Slađanova djevojka je već bila pozvala hitnu pomoć i policiju koji su ih dočekali na obali.

Dačić kaže da nije poznavao mladića koji je pokušao da se ubije, ali je kasnije od policije saznao da je riječ o N.M. /22/, zaposlenom u jednoj od gradskih pekara.

Nakon ukazane ljekarske pomoći, N.M. je zbrinut na odjeljenju Psihijatrije.

Slađan kaže da bi ponovo postupio isto, kada bi se našao u sličnoj situaciji, te da vjeruje da bi svaki njegov kolega učinio isto.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica