Šišić prebijao dijete jer mu je smetao plač

Agencija
Šišić prebijao dijete jer mu je smetao plač

Podgorica - Jelena Jovović (34) iz Podgorice priznala je pred tužiocem da je znala da je njen nevjenčani suprug Nermin Šišić iz Tuzle mjesecima tukao i zlostavljao njenog penaestomjesečnog sina Pavla, jer mu je smetao njegov plač, javili su crnogorski mediji.

Dječak je preminuo u bolnici u ponedjeljak ujutro od posljedica surovih batina koje je dobio dan ranije. Jovovićeva je tužiocu rekla da je Šišića upoznala preko društvenih mreža i da se on doselio kod nje  20. septembra 2017. godine iz Tuzle.

- Šišić se u početku normalno ponašao prema djetetu, nakon čega je u novembru počeo da ga tuče, jer mu je smetalo što dijete plače. Govorio je da plače iz hira i udarao ga  šakom u lice i čupao ga za uši. To se dešavalo svaka dva do tri dana. Primjećivala sam da kada se vratim kući primijetim modrice na djetetu, na čelu - stoji u iskazu koji je Jovovićeva dala tužiocu.

Ispričala je da je početkom januara po povratku iz prodavnice, na glavi mališana vidjela povrede. Prema njenim riječima Šišić je tvrdio da Pavle pao i udario glavom o parket.

- Rekla sam mu da je tukao Pavla. Nermin je nakon toga odveo dijete kod ljekara i neko vrijeme prestao da ga tuče. Onda je krajem januara ponovo počeo da udara dijete i to preda mnom. Opominjala sam ga da to ne radi i onda je dolazilo do svađe  - stoji u iskazu Jovovićeve tužiocu a prenose podgorički mediji.

Ona je rekla da je dva-tri dana prije stradanja Pavla, po povratku od frizera kući, zatekla povrijeđeno dijete. Imalo je modrice na obje strane lica, na čelu, a usne su krvarile, piše u naredbi. Osumnjičeni Šišić joj je, tvrdila je tužiocu, tada kazao da su se djetetu "vratile povrede". Priznao joj je da je dječaka udario šakom.

Jovovićeva je tužiocu kazala da se njen sin u nedjelju probudio oko deset časova i da je bio malaksao i da mu se spavalo skoro na svakih sat vremena.

"Zajedno su sve troje otišli na Ljubović između 12 i 13 sati. Vidjela je da je dijete pospano i malaksalo, da ga je Šišić izvadio iz kolica, jer je htio da dijete hoda. Bilo je malaksalo nakon čega je Šišić stavio dijete na ćebe na livadi i udario ga šakom u glavu. Pavle je bio potpuno malaksao kada je Šišić pozvao telefonom Hitnu pomoć i krenuli su prema kući. Dijete je bilo kod Šišića u naručju. Kada su bili u blizini Kineske ambasade, došlo je vozilo Hitne pomoći i Šišić je otišao sa djetetom dok je majka otišla kod komšinice S. S. kojoj je rekla da dijete nije dobro i da ne daje znakove života, pa je zatim sa njom otišla  do Dječije bolnice", stoji u službenoj zabilješci tužioca.

Tužilac tvrdi da Jovovićeva nije mogla da objasni zašto Šišića nije prijavila policiji i Centru za socijalni rad, niti zašto ga nije otjerala iz kuće kada je počeo da tuče njenog sina, osim objašnjenja da se bojala Šišića.

Tuzlak je poznat policiji po izvršenju krivičnih djela.

Branio se ćutanjem

Ubica dječaka se na saslušanju kod tužioca branio ćutanjem.

Nermin Šišić se tereti da je 4. februara, ubio dijete, koje je prethodno zlostavljao od novembra do tog dana.

- On je mališana u više navrata udarao šakama u glavu, čupao za uši i stiskao za vrat, da bi 4. februara P. J. zadao više udaraca u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne povrede od kojih je dijete preminulo na Institutu za bolesti djece 5. februara. Okrivljeni je bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje", Opis je krivičnog djela "teško ubistvo" -  stoji u službenom spisu tužioca.

Osumnjičena Jovović se tereti za kršenje porodičnih obaveza. Ona nije štitila dijete od ponižavajućih postupaka i kazni koje vrijeđaju ljudsko dostojanstvo djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana