Шипово: Аутомобилом повриједио полицајца

Срна
Шипово: Аутомобилом повриједио полицајца

Мркоњић Град - Тридесетчетворогодишњак из Шипова чији су иницијали С.Т. ухапшен је након што је теретним возилом "кеди" ударио и повриједио полицајца, саопштено је из Полицијске управе Мркоњић Град.

Он је ухапшен јуче око 9.00 часова, а повријеђеном полицајцу указана је љекарска помоћ у Дому здравља Шипово.

Ухапшени је током ноћи уторак на сриједу, 19. на 20. децембар, у два наврата у Његошевој улици у Шипову пријетио једној четрдесетчетворогодишњакињи из овог града.

Полиција је, након тога, уочила осумњиченог у "кедију", зауставила га и затражила контролу докумената, али се он оглушио о полицијски захтјев, те наставио вожњу ударивши возилом полицајца.

Полицијски службеници настављају са предузимањем истражних мјера и радњи а циљем комплетирања и документовању предмета, након чега ће, надлежном тужилаштву, бити поднесен извјештај за кривична дјела прогањање и спречавање службеног лица у вршењу радње.

Овакви и слични примјери којима су полицијски службеници свакодневно изложени током обављања дужности, показатељи су ризика и опасности са којима се сусрећу и тежине професије коју обављају с циљем заштите личне и имовинске безбједности грађана.

Полицијска управа Мркоњић Град осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих поступака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана