Sin poznatog biznismena ubijen u sačekuši

N. Tomašević, Ž. Domazet
Sin poznatog biznismena ubijen u sačekuši

Istočno Sarajevo - Miloš Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva ubijen je u sačekuši u Karađorđevoj ulici u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu ispred svog kluba “Sparta”.

Prema nezvaničnim informacijama, zločin se dogodio u utorak oko 23 časa. Napadač je u Ostojića pucao čim je ovaj izašao iz automobila ispred kluba. Ostojić je, teško ranjen, pao na asfalt, a ubrzo nakon toga je preminuo.

- Nepoznato lice sa fantomkom na glavi izašlo je iz “golfa 5” i ispalilo rafal u nesrećnog mladića. Ubica je nakon toga sjeo u vozilo i uputio se u pravcu “Energoinvesta” u selu Ivanići. Tamo je zapalio auto i vjerovatno prešao u drugo vozilo i pobjegao. Sve ukazuje na to da je napadač znao gdje će to veče biti Ostojić i zato se pretpostavlja da je zločin isplaniran - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Zaposleni u lokalu “Sparta” i stanari Karađorđeve ulice odmah su pozvali policiju, koja je brzo stigla, kao i ekipe hitne pomoći, ali, nažalost, Ostojiću nije bilo spasa. Ubrzo nakon zločina blokirani su svi punktovi koji vode iz Istočnog Sarajeva.

Policija je juče ispitala više osoba sa raznih lokacija zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Ostojića. Prema pisanju pojedinih portala, juče su u Sarajevu uhapšeni mladić i djevojka, državljani Crne Gore, koji se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Ostojića. - Policija Kantona Sarajevo predala je u nadležnost Policijskoj upravi Istočno Sarajevo lica koja su legitimisana u Sarajevu, a dovode se u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića, saznaje Srna. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija rekla je Srni da je sarajevska kantonalna policija predala Policijskoj upravi Istočno Sarajevo lica koja su se nalazila u vozilu, koje je juče u Sarajevu kontrolisano na zahtjev Policijske uprave Istočno Sarajevo. “Navedena lica su u nadležnost Policijske uprave Istočno Sarajevo predata odmah nakon što ih je naša patrola zaustavila i legitimisala”, rekla je Kuldija, koja nije mogla da iznese više detalja o ovom slučaju.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo istakli su da istragu ubistva vodi MUP Republike Srpske.

- Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji sa PU Istočno Sarajevo, sprovode istragu s ciljem utvrđivanja svih okolnosti, kao i identiteta lica koje je počinilo teško ubistvo i usmrtilo M. O. iz Istočnog Sarajeva. Sve mjere i radnje se sprovode pod  nadzorom nadležnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva - saopšteno je iz MUP-a RS.

Ubijeni Ostojić nije imao policijski dosije i nije dolazio u sukob sa zakonom, tako da motiv ovog zločina nisu kriminalni obračuni.  Ostojićeva porodica je vlasnik nekoliko preduzeća, kao i poznate firme “Zlatno zrno”. Otac ubijenog mladića Dragan Ostojić juče je, teško potresen, kratko rekao da njegov sin nikada nije bio u mutnim vodama i da nikome ništa nije dugovao. Osobe koje su poznavale ubijenog mladića kažu da je bio vrijedan i posvećen poslu. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je  da je Ostojić ubijen u klasičnoj sačekuši i apelovao da nadležne institucije što prije otkriju ubicu. On je naveo da je ubijeni mladić sin jednog od najuspješnijih biznismena sa prostora Istočnog Sarajeva, koji je mnogo pomagao lokalnoj zajednici.

Tri rane

Portparol bolnice “Srbija”  Dalibor Bošković rekao je da je Ostojić u ovu bolnicu dovezen oko 23 časa bez znakova života, pulsa i pritiska.

- Imao je tri prostrelne rane i vjerovatno je preminuo na licu mjesta ili ubrzo usljed iskrvavljenja. Povrede nastale u predjelu prepona i karlice oštetile su velike krvne sudove. Nakon pokušaja reanimacije smrt je proglašena u 23 časa i 50 minuta - rekao je Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana