Silovao i opljačkao staricu u njenoj kući u Bosanskom Petrovcu

Nebojša Tomašević
Silovao i opljačkao staricu u njenoj kući u Bosanskom Petrovcu

Bosanski Petrovac - Rusmir Ikanović (43) iz Cazina uhapšen je zbog sumnje da je silovao i opljačkao staricu K. M. (81) u njenoj kući u selu Bunara kod Bosanskog Petrovca, saznaje “Glas Srpske”.

Ovaj slučaj prvo je prijavljen kao razbojništvo, zbog čega je osumnjičeni ubrzo i uhapšen, ali je kasnijim pregledom utvrđeno da je starica silovana. Prema nezvaničnim informacijama, Ikanović je u kuću nesrećne starice upao 7. decembra oko 23 časa.

- Razvalio je vrata na kući i napao je staricu dok je spavala. Uhvatio ju je za vrat i počeo da davi tražeći novac, nakon čega je nesrećnu ženu udario više puta pa silovao. Ona je nakon dolaska policije rekla da je bila uplašena i šokirana i da i ne zna šta se i kako desilo, jer se borila za život. Žalila se na bolove - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je ona odmah nakon prijave slučaja prevezena u Dom zdravlja u Petrovcu, gdje utvrđeno da je zadobila lakše povrede, a slučaj je okarakterisan kao razbojništvo.

Prema njegovim riječima, tek poslije nekoliko dana, nakon što je staricu neko od rodbine prevezao u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, utvrđeno je da je žena silovana.

Od mještana sela Bunara saznajemo da je osumnjičeni Ikanović radio na izgradnji vodovoda u ovom selu. On je, kako kažu, radio kao pomoćni radnik u građevinskoj firmi koja je proteklih desetak dana izvodila radove.

- Napadnuta starica ima dva sina, koji žive u Laktašima i Prijedoru. Sin iz Prijedora je prvi došao do majke koja mu je ispričala šta se desilo i prijavio je napad - rekao je jedan od mještana Bunara, ne želeći da mu pominjemo ime.

Od Ikanovićevih radnih kolega saznajemo da je on počeo da radi prije mjesec i po i da se ničim nije isticao.

- Kod nas je radio s lopatom. Ima suprugu i sina, koji budu u Njemačkoj, a on je ovdje bio privremeno dok ne dobije dokumenta da ide kod njih. Nisam se s njim družio, ali znam da je stanovao u kući Rade Kecmana. Vjerovatno se naveče izvukao iz kuće i otišao u selo te počinio ovo gnusno djelo - ispričao je jedan od Ikanovićevih kolega, ne želeći da mu pominjemo ime.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona potvrđeno je da im je ovaj slučaj prijavljen 7. decembra i da se u početku vodio kao razbojništvo.

- Prema toj prijavi u kuću K. M. (81) je upao razbojnik koji ju je napao i od nje iznuđivao novac. Ubrzo nakon prijave uhapšen je osumnjičeni I. R. iz Cazina, kome je na teret stavljeno krivično djelo razbojništvo - saopšteno je iz MUP-a USK-a.

Dodali su da je starica prevezena u UKC RS, gdje 11. decembra pregledom utvrđeno da ima povrede koje ukazuju na to da je silovana.

- Osumnjičeni I. R. ponovo je uhapšen i ispitan na okolnosti silovanje. Više detalja ne možemo da kažemo - rekli su u MUP-u USK-a.

Saznajemo da su tokom istrage inspektori izuzeli odjeću napadnute starice, a naređena je i DNK analiza tragova.

Povrede

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske saopšteno je da im je pacijentkinja K. M. (81) dovezena privatnim vozilom 10. decembra.

- Pregledom je utvrđeno da joj je povrijeđen desni kuk i oba koljena, te je zbrinuta. Nakon saniranja tih povreda smještena je na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo. Po nalogu Policijske uprave Banjaluka obavljen je ginekološki pregled uz prisustvo inspektora - rekli su u UKC RS i dodali da ne mogu da otkrivaju više informacija i da se za sve detalje obratimo nadležnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana